Introverte Mensen | 10 Beste Activiteiten die Je Met Ze kunt doen!

introverte mensen

Recentelijk is er meer cultureel bewustzijn voor introversie gekomen. Mensen zijn zich er meer bewust van geworden dat personen die vroeger gezien werden als sociaal onhandig, verlegen of nerd simpelweg introvert zijn, een erg specifieke persoonlijke eigenschap. Introvert zijn geeft al veel aan, maar als eerste en voornaamste betekent het geen aandacht van anderen trekken zodat ze geen mening of gedachten over jou vormen. Introverte mensen verlangen vaak naar alleen zijn, waardoor de activiteiten die ze doen vaak anders zijn. Daarom volgt hieronder een lijst van 10 activiteiten die introverte mensen leuk zullen vinden.

1. Voer een kleine, gecontroleerde en diepgaande discussie over…bijna alles.

Introverte mensen houden ervan, hoewel ze over het algemeen proberen te vermijden in de belangstelling te staan, om intieme gesprekken te voeren. Omdat ze graag activiteiten alleen doen, zijn ze vaak bekwaam op verschillende gebieden. Het verschil is alleen dat introverte mensen niet graag willen pronken met hun kennis of talent. Wanneer je een prettige situatie kunt creëren waarin een introvert persoon zich veilig voelt om zijn ideeën of mening te uiten, zal hij waarschijnlijk veel te zeggen hebben en, nog beter, het klopt wat hij zegt.

2. Ontwikkel kleine talenten en vaardigheden.

Introverte mensen hebben allemaal een muze. Introverte mensen houden er vaak van om vaardigheden te oefenen en te verfijnen in verschillende activiteiten, zoals schilderen, websites coderen, houtbewerken en miljoenen andere taken. Dit is een introverte persoonlijkheid. Ze vinden het leuk om zich bezig te houden met hobby’s waarin ze alleen zijn met het medium waar ze mee werken, in tegenstelling tot extraverte mensen, voor wie het medium andere mensen zijn. Probeer uit te zoeken wat hen motiveert en leer hierover zodat je dingen met hen gemeen hebt. Je zult verrast zijn hoe snel de ogen van een introvert persoon oplichten wanneer je over zijn passie begint.

3. Ga naar een museum of bibliotheek.

Musea zijn over het algemeen rustige plekken vol met mensen die nadenken over geschiedenis en kunstgeschiedenis. Introverte personen gedijen goed in dit soort omgevingen. Hetzelfde geldt voor bibliotheken. Dit zijn beide plaatsen waar respect voor kennis volledig tot bloei komt en introverte mensen zullen zich openstellen wanneer ze beseffen dat ze deel uitmaken van een dergelijk grote hoeveelheid kennis.

4. Kijk thuis een film.

Sommige introverte mensen zijn logischerwijs bang om naar een volle bioscoop te gaan en op een 15-meter groot scherm mensen te zien schreeuwen naar elkaar. Maar een gezellige, intieme sfeer met een verrassend en ingewikkeld plot zal een introvert persoon goed bevallen.

5. Verlies jezelf in de muziek.

Omdat introverte mensen gevoeliger zijn, nemen zij vaak het gevoel van bijna alles in hun omgeving over. Daarom raakt de juiste muziek hen diep in de ziel. Zet wat muziek op thuis en luister er gewoon naar, of, nog beter, ga naar een concert en verlies je in de muziek. Sommige introverte personen voelen zich alleen maar volledig vrij wanneer ze opgenomen worden door de muziek.

6. Neem deel aan individuele atletiekactiviteiten.

Introverte mensen zijn niet noodzakelijk allemaal nerds. Ze houden wel van lichamelijke activiteiten, maar neigen naar sporten waarin hun eigen prestaties individueel beoordeeld worden. Golf, tennis, roeien, boksen, schaatsen en vele andere sporten worden bevolkt door introverte personen die het idee niet aankunnen om een team te coördineren van vijf of 10 of 50, zoals soms voorkomt bij andere sporten.

7. Doe vrijwilligerswerk en probeer de wereld te verbeteren.

Introverte mensen geven heel veel om anderen en om organisaties die anderen helpen. Ze brengen hun tijd misschien door met het meehelpen in gemeenschapstuinen, het leren van computervaardigheden aan ouderen of het werken met dieren, omdat ze, wanneer ze werken met anderen, de intrinsieke waarde willen zien van de omgang met anderen.

8. Ontdek plaatsen waar je nooit geweest bent.

Introverte mensen vinden het leuk om naar nieuwe plekken te reizen. De bestemming hoeft niet eens een nieuwe stad te zijn; introverte mensen houden van het vrije gevoel dat ze krijgen wanneer ze naar een nieuw deel van een bekende stad gaan, omdat het hen nergens aan doet denken. Wanneer een introvert persoon op reis is naar een nieuwe plek is dit een van de weinige momenten dat het in zijn hoofd echt stil is.

9. Ga winkelen met introverte mensen..…op het internet.

Introverte mensen vinden het idee van online winkelen geweldig, omdat het zorgt voor een veilige en gestructureerde omgeving waarin ze op gegevens gebaseerde en geïnformeerde aankoopbeslissingen kunnen maken. Winkels overweldigen introverte personen, omdat alles in een winkel erop gericht is de zintuigen te stimuleren en mensen meer te laten kopen. Hierom zijn websites als Amazon een godsgeschenk voor introverte mensen.

10. Maak plannen en laat ze vervolgens niet doorgaan.

Introverte personen vinden het al erg sterk van zichzelf wanneer ze proberen nieuwe mensen te ontmoeten. Daarom is er voor een introvert persoon letterlijk geen beter gevoel dan plannen maken om iets te doen, en het dan simpelweg niet doen. Dit zorgt bij een introvert persoon voor een ongelooflijk groot gevoel van opluchting. Voor extraverte mensen, zou een zelfde gevoel van opluchting alleen optreden wanneer, bij het plannen van een college cursus, de professor een half dozijn examens inplant en er vijf van annuleert net voordat ze plaatsvinden. Oh, wat een opluchting!

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *