Nieuwjaarsvoornemens 2017

Nieuwjaarsvoornemens 2015 gezond10

Lijst met nieuwjaarsvoornemens 2017

Bijna en het is alweer nieuwjaar, maar nu eerst het moment van zelfreflectie. Welke voornemens had je? Had je überhaupt voornemens? Wat is gelukt en wat niet? Wat heb je ervan geleerd? Waarom is de ene voornemen wel gelukt en de andere niet? Dit zijn de vragen die je, je nu moet stellen. Een moment van contemplatie. Het beste is om al deze vragen voor je zelf in een schrift te schrijven. Denk erover na, schrijf de antwoorden ook voor je zelf op. Door dit proces uit te voeren, zul je veel meer succes hebben met het bereiken van je nieuwjaarsvoornemens.

Nu komt weer het spannende deel. Wat zijn jou nieuwjaarsvoornemens voor aankomende jaar (2017). Om je een beetje te helpen met het vormen van jou nieuwjaarsvoornemens hebben we hier een lijst gemaakt met de meest gezonde nieuwjaarsvoornemens. Met deze nieuwjaarsvoornemens zul je een gezond 2016 tegemoet komen.

Afvallen

Dit is een van de meest voorkomende nieuwjaarsvoornemen, die elke jaar terug komt. Het is ook een lastig en moeilijk voornemen. Ons tip voor jou is om een dieet schema voor je zelf te maken. En noteer alles wat je eet. Daarnaast is het handig om je voornemen aan iemand te vertellen. Zo kan deze persoon je helpen in de moeilijke tijden.

Vrienden

Het is altijd goed om met vrienden te zijn. Voel je je alleen? Dan is het nu tijd om wat aan je sociale leven te doen. Een gebrek aan sociale leven kan even slecht zijn als alcohol misbruik.

Stoppen met roken

Hoe vaak heb je het al geprobeerd? Was dit vorig jaar ook al een van je nieuwjaarsvoornemens? Dit is een van de moeilijkere verslavingen om vanaf te komen. Probeer verschillende manieren en ervaar wat voor jou werkt. Vraag aan ex-rokers hoe zij gestopt zijn met roken. Denk aan het geld wat je kunt besparen, of belangrijker nog denk aan je longen!

Stress

Af en toe stress hebben, kan geen kwaad. Sterker nog soms kan het je een energie boost geven om een taak uit te voeren. Maar chronische stress kan erg belastend zijn voor je lichaam. Probeer genoeg slaap te krijgen, 8 uur per dag. Wees in contact met vrienden en familie. Neem af en toe een natuur wandeling.

Help anderen

Een van de beste manieren om ons zelf gelukkig te voelen, is helpen van anderen. Probeer af en toe ergens vrijwillig te werken/helpen.

Nieuwjaarsvoornemens help anderen

Terug naar school

Het maakt niet uit hoe oud je bent, studeren kan altijd. Geef je carrière een boost, en volg die ene cursus die je altijd al wilde doen, maar geen tijd/zin voor had.

Alcohol

Chronisch alcohol drinken verhoogt de risico op zoveel aandoeningen. Probeer dit jaar zo min mogelijk alcohol te drinken, of beter nog helemaal geen.

Reizen

Reizen naar een ander land, kan je gezondheid positief beïnvloeden. Je maakt kennis met nieuwe talen, culturen en mensen.

Leer iets nieuws

Probeer iets nieuws te leren. Het is altijd goed om aan je skills te werken. Dit is ook een van de leukere nieuwjaarsvoornemens. Leer bijvoorbeeld een nieuwe taal. Ga je vaak op vakantie naar Spanje, leer dan Spaans. Een nieuwe taal leren is niet alleen goed als een nieuwe skill, maar het heeft ook veel positieve invloed op je geheugen. Verder kun je leren tekenen of handstand doen etc.

En als laatst time management

Probeer je tijd goed te besteden en plannen. Die is een van de belangrijkste skills die je in het leven kan leren. Het is daarom belangrijk om dit in je nieuwjaarsvoornemens te zetten. Met deze skill kun je je anderen nieuwjaarsvoornemens beter en makkelijker bereiken.

Nieuwjaarsvoornemens time managment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *