Lichaamstaal | 10 Non Verbale Communicatie Signalen Die Jou Naar Succes Leiden!

Lichaamstaal -

Wat Is Lichaamstaal? Succesvol Met Deze 10 Non Verbale Communicatie Signalen!

Lichaamstaal-non-verbale-communicatieDiegenen die succesvol zijn, hebben een manier ontdekt om succes op een non verbale wijze te bereiken. Zij stralen zelfvertrouwen uit en imponeren anderen met niet alleen woorden, maar ook met de manier waarop ze hun lichaam laten spreken. De non verbale communicatie. Onze lichaamstaal maakt voor 93% deel uit van de manier waarop wij communiceren. Zelfs als je je lichaam onder controle houdt, moet je er zeker van zijn dat je het zo onder controle houdt dat het een enorm effect heeft op hoe wij denken, voelen en presteren. Dit zou een sterke indruk moeten nalaten op jouw waardering en op hoe mensen jouw aanwezigheid opnemen.

Hier zijn 10 non-verbale communicatie signalen van je lichaam die jou naar SUCCES leiden!

1. Kruis je armen.

Uithouding en volharding zijn twee kenmerken die de meeste succesvolle personen bezitten. Door je armen te kruisen, toon je weerstand en de wilskracht om voor het probleem een oplossing te zoeken. Jouw armen voor je borst kruisen, zal ervoor zorgen dat je een taak beëindigd en onderweg ook nog eens oplossing vindt. Een geweldige lichaamstaal!

2. Maak je groot

De superman-pose, waarbij je jezelf groot maakt en met je handen op jouw heupen staat, zorgt voor vertrouwen en straalt vastberadenheid en energie uit. In situaties waar je weet dat je geïntimideerd zal worden en je jezelf gaat opwinden, kan je de superman-pose proberen om dat onder controle te houden. Deze pose/non-verbale communicatie is weliswaar niet ideaal in bepaalde situaties, maar je zal je beter voelen door ruimte en belang in te nemen.

3. Gebruik jouw vingers

Laat je vingertoppen elkaar raken om autoriteit en kracht uit te stralen. Succesvolle personen gebruiken deze lichaamstaal.

4. Houdt je kin vast | Geweldige lichaamstaal.

Je kin vasthouden wordt vaak gebruikt door succesvolle personen zoals Steve Jobs. Het zorgt ervoor dat het lijkt alsof ze veel antwoorden en oplossingen hebben in plaats van overwonnen en verrast over te komen.

Wat is lichaamstaal - gezond10

Door jouw kin vast te houden lijkt het eerder alsof je denkt, dan alsof je verward bent. Deze non-verbale communicatie vormt een goed beeld.

5. Buig naar de andere persoon toe.

Je naar de andere persoon buigen is een signaal van empathie, warmte en sympathie. Buig naar de andere persoon toe en houdt goed oogcontact om het gevoel te wekken dat jij begrijpt wat zij doormaken. Dit is een positie van leiderschap die compassie en begrip uitstraalt. Een zeer goede lichaamstaal.

6. Lig neer | Ook een lichaamstaal!

Succesvolle personen liggen neer om hun creatieve brein te stimuleren. Plat op je rug liggen zorgt ervoor dat je mogelijkheden ziet. Het stimuleert ook creatief denken. Geweldige lichaamstaal om tevens tot rust te komen.

7. Span je spieren op.

Span je spieren op en laat de pijn gaan om de spanning in je lichaam te verminderen. Door jouw spieren op te spannen en daarna te ontspannen, kan je meer gefocust zijn. Zelfs als je negatieve informatie hoort! Het kan je ook helpen om nee te zeggen tegen verleidelijk en lekker eten, haha. Onze lichaamstaal is best belangrijk!

8. Kantel je hoofd een beetje.

Als je je hoofd naar voor kantelt, toon je dat je nederig en respectvol bent. Het toont dat je gewaardeerd wordt door de andere persoon en dat je niet bezorgd bent over een statusverschil tussen jou en de andere persoon. Deze lichaamstaal is een teken dat je je welkom voelt en dat je blij bent om iemand te ontmoeten, zelfs als je die persoon nog nooit gezien hebt. Het zorgt ervoor dat de persoon rustig en minder defensief is. Een goede non verbale communicatie.

9. Open je armen bij je buik.

De lichaamstaal waarbij je je armen bij je buik opent, straalt uit dat je je voorkant wilt laten zien en je vertrouwen wilt winnen. Je armen openen betekent dat er geen vijand aanwezig is in de kamer en dat je klaar bent om de andere persoon te ontvangen. Je valt ook meteen op door deze lichaamstaal waardoor je belangrijk gevonden wordt.

10. De confrontatie-pose.

Face-to-face in de confrontatie-pose staan, zorgt ervoor dat er minder conflicten zijn en dat de spanning wegebt. In een hoek staan betekent dat je niet wil opgeven en weggaan. Succesvolle personen doen dit als de andere persoon zich uitgedaagd kan voelen en hen wilt confronteren. Toch vermindert zo’n pose de spanning en bekijkt de andere persoon je minder als een tegenstander.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *