5 super reinigende voedingsmiddelen

reinigende voedingsmiddelen - gezond10

Reinigende voedingsmiddelen

NATUURLIJK is groente goed voor je. Dat wist je allang. Wat je echter misschien nog niet weet, is dat bepaalde groenten, veel van de groenten die in de winkel over het hoofd wordt gezien, zeer rijk ontgiftende eigenschappen bevatten. We hebben een lijst gemaakt van vijf groenten die enorm goed zijn in het elimineren van gifstoffen en bacteriën in je lichaam en je weer brandschoon en gezond laten zijn. Dit zijn krachtige, reinigende voedingsmiddelen!

Artisjokken

Artisjokken behoort tot super reinigende voedingsmiddelen, want ze bevatten enkele van de hoogste niveaus van antioxidanten, en staat zevende op de lijst van de 20 voedingsstoffen die het rijkst zijn in antioxidanten van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw. Studies tonen aan dat de intimiderend ogende groente ook het cholesterol verlaagt en gastro-intestinale problemen verlicht.

‘Collard greens’ – mergkool

Ze zitten in dezelfde familie als boerenkool en broccoli, dus je kunt er zeker van zijn dat ze ontzettend veel positieve invloed op je gezondheid hebben. In deze groente zit een hoop vitamine K, A en C, en is beter voor het verlagen van je cholesterol dan boerenkool. 250 gram hiervan bevat meer dan 5 gram vezels, wat het een uitstekende voedingsstof is voor de ondersteuning van je spijsvertering. Eigenlijk behoort de hele familie tot de reinigende voedingsmiddelen.

Boerenkool

De krachtige ontgiftende voordelen van boerenkool vallen niet te ontkennen. 250 gram van deze bladgroente bevat 1328 procent van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine K, meer dan 300 procent aan vitamine A, en 89 procent aan vitamine C. Studies linken boerenkool sterk aan kankerpreventie en een goede gezondheid van het hart (probeer ook broccoli).

Venkel

Ga niet alleen voor de venkelzaden – de bol, bladeren en stengels van de plant zijn ook rijk aan antioxidanten, vezels en kalium. Venkel staat bekend om zijn ontstekingsremmende en lever- en darmbeschermende eigenschappen. De zaden worden vaak gebruikt om spijsverteringsklachten te verzachten. Venkel behoort tot reinigende voedingsmiddelen.Venkel - gezond10

Bieten

De rijkgekleurde wortel bevat betalaïne, fytonutriënten die het lichaam helpen ontgiften en ontstekingsremmend werken en veroudering tegengaan. Hoe langer je bieten kookt, hoe meer schade je toebrengt aan betalaïne. Hou je aan 15 tot 20 minuten voor stomen of koken, en 45 minuten of minder voor braden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *