Arganolie – Huid – Haar – Nagel

Arganolie - gezond10

Arganolie is een plantaardige olie, die wordt verkregen uit de arganboom. De bijnaam van arganolie is “vloeibare goud”, dit heeft arganolie te danken aan de zeldzaamheid ervan. De productie van arganolie is daarom ook zeer prijzig. Tegenwoordig wordt arganolie vaak gebruikt in de cosmetica vanwege zijn gunstige eigenschappen voor de huid, haren en nagels. Hieronder zijn de voordelen van arganolie weergegeven:

Arganolie voor de haren

Arganolie heeft een verzorgend en herstellend effect op de haren. Met deze olie kun je broze beschadigde haren herstellen. Arganolie is rijk aan verzadigde vetzuren zoals omega 3,6 en 9, hierdoor wordt het haar weer sterk en gezond.

Arganolie voor de Huid

Arganolie werkt hydraterend voor het gezicht. Na het reinigen van het gezicht kun je paar druppels arganolie in masseren op het gezicht. De olie absorbeert snel en voelt niet vettig aan. Hierdoor krijg je een heerlijke zachte huid.

Arganolie heeft ook positieve effecten op de littekens en striemen. Daarnaast kan het helpen bij de bestrijding van acne. Door de aanwezigheid van vitamines werkt arganolie ook als antioxidant. Deze antioxidanten blokkeren de vrije radicalen.

Arganolie voor je Nagels

Arganolie hydrateert je nagels, en zorgt voor sterke glanzende nagels. Daarnaast helpt arganolie met het herstellen van beschadigde nagels.

Hoe gebruik je arganolie:

 • Gezicht: gebruik paar druppel om je gezicht ermee in te smeren. De olie absorbeert heel goed, en voelt niet vettig aan. Je kunt eventueel ook op de hals gedeelte gebruiken.
 • Lippen: breng een druppel arganolie op je vingers, wrijf het tussen je vingers en breng het op je lippen. Hierdoor worden je lippen hersteld, en voelen veel gezonder aan.
 • Acne: arganolie kun je gebruiken tegen acne, om de puisten weg te krijgen. Het zorg niet alleen om de puisten weg te krijgen maar het zorgt ook ervoor dat het huid na sneller herstelt. Zo voorkom je eventuele littekens. Breng een druppel arganolie op de puist en wrijf het heel zacht.
 • Vette huid: Door regelmatig gebruik te maken van arganolie gaat je gezicht geen overtollig vet aanmaken.
 • Handen en nagels: je kunt arganolie ook gebruiken voor je handen en nagels. Mocht je scheurtjes van de huid langs de nagelriem hebben, dan kun je dat met arganolie voorkomen of herstellen.
 • Haar: arganolie is ook erg goed voor de haren.

beoordeling:

 

5 Comments

 1. Sandous

  Ik gebruik het al 1 maand, en ik moet zeggen dat mijn haar erg van opgeknapt is. dus zeker een aanrader.

 2. Lindsey

  Ik heb echt een zeer droge huid en ik hou van dit spul. Ik vind het wel een beetje duur, maar het is het waard. plus je het kan lang mee gaan. Mijn gezicht vult nu weer normaal en gezond uit. en dat al na 2 weken gebruik.

 3. Milou

  Dit spul is echt geweldig! Ik gebruik het 1 keer per dag, meestal in de ochtend. En dit gedurende hele jaar door. Ik gebruik het altijd voordat ik mijn make-up doe. En het gaat echt lang mee, want je hebt maar paar druppels ervan nodig :)

 4. Miriam

  Arganolie is echt een top product, laat je huid weer lekker zacht vullen. overigens gebruik ik het alleen voor mijn gezicht.

 5. Ingrid

  ik zweer ook bij argan olie! ik gebruik het zowel voor mijn gezicht als voor mijn lijf, voor al mijn benen want die zijn altijd erg droog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *