Een opgeruimd leven is een opgeruimd hoofd

opgeruimd leven

Woedt er een storm in je hoofd? Dan kun je daar veel last van ondervinden, zowel mentaal als fysiek. Hoofdpijn, concentratieproblemen en een slecht humeur zijn gevolgen van stress of bijvoorbeeld een depressie. Dit is vaak terug te leiden naar het feit dat je leven niet opgeruimd is. Gezond10 geeft je graag een aantal tips om je leven en je hoofd weer op orde te krijgen!

Ruim alles op

Begin met letterlijk alles opruimen. Geef je huis een grondige schoonmaakbeurt en neem zo nodig ook de rotzooi in de tuin mee. Je zal merken dat een schone en opgeruimde omgeving wonderen doet voor je geestelijke gesteldheid. Misschien word je zelfs nóg vrolijker wanneer je eindelijk de tijd neemt om het huis nog meer naar je zin te maken. Verbouw de badkamer, geef de slaapkamer een nieuw fris kleurtje en ga eens op jacht naar mooie accessoires.

Administratieve zaken op orde

Liggen er al maanden rekeningen op te stapelen in de hal? Heb je geen idee waar je DigiD is gebleven? En weet je eigenlijk niet precies waar je allemaal voor verzekerd bent? Pak dit meteen aan! Ook praktische en/of administratieve zaken kunnen een negatief effect hebben op je humeur, vooral wanneer je deze niet goed voor elkaar hebt.

  • Betaal alle rekeningen. Is het niet mogelijk om alles in één keer af te lossen? Vraag dan bij het bedrijf in kwestie na of het mogelijk is om een betalingsregeling te treffen. Bij de meeste organisaties is dit het geval.
  • Loop al je verzekeringen nog eens na om te zien waar je voor verzekerd bent en of je nog ergens wat extra’s of juist een besparingsslag nodig hebt. Denk aan je zorgverzekering, uitvaartverzekering en bijvoorbeeld je inboedelverzekering. Die nieuwe accessoires in huis moeten ook gedekt zijn!

Pas je levensstijl aan

Ongezond eten en weinig sporten doet een mens geen goed. Beweeg voldoende en let op je voeding. Een gebalanceerde levensstijl doet dan weer wél wonderen. Daarnaast heb je minimaal 7 a 8 uur slaap per nacht nodig, maar dat wist je al wel toch?

Erover praten met vrienden en/of partner

Als je niet over problemen praat, worden ze groter. Dit cliché heb je vast vaker gehoord, maar het is een waarheid als een koe. Snijdt het onderwerp eens aan bij een vriend(in) of je partner. Dit zijn de mensen die er alles aan willen doen om je te helpen. Het is niet erg dat je stress ervaart of last hebt van depressieve buien. Wat wel erg is, is het probleem negeren en ermee blijven lopen.

Bezoek aan een psycholoog

Ga eens naar een psycholoog als je het idee hebt dat je er niet uitkomt. Redenen waarom je een depressie of stress ervaart liggen soms dieper dan je zelf denkt. Blijf nooit te lang lopen met een storm in je hoofd. Als straks de zon weer tevoorschijn komt ben je blij dat je de koe bij de hoorns hebt gevat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *