Boswandeling is goed voor de gezondheid!

wandeling bos

Het is gratis en een krachtig geneesmidel – De natuur kan helpen genezen, stress verminderen en is ook nog eens goed voor onze geestelijke gezondheid. Het klinkt bijna te simpel om waar te zijn, toch wordt het door de modern wetenschappelijk onderzoek ondersteund. Voor sommigen is het niets meer dan een gezellige boswandeling.

Het lijkt op een normale ontspannen wandeling….maar deze groep die zich heeft verzameld bij een 1700 hectare bos in Morton Arboretum, heeft een veel groter doel.

Amos Clifford, oprichter, Vereniging van Natuur en Bos Therapie: “De vraag die we vaak krijgen is,” Waarom heb ik een gids nodig? Waarom kan ik niet gewoon wandelen? ‘”

Onder leiding van Amos Clifford, een meester van een oude praktijk diep geworteld in de Japanse cultuur – deze groep is hier om de principes van het bos therapie te leren.

Amos Clifford: “therapie van het bos is een zeer eenvoudige praktijk, waar het vooral gaat over tijd doorbrengen in het bos, door langzaam te bewegen en verbinden met onze zintuigen.”

De wandelingen zijn langzaam, opzettelijk natuurlijk. Onderweg zijn er activiteiten – of uitnodigingen zoals ze worden genoemd – om een diepere verbinding met de natuurlijke omgeving te helpen bevorderen.

Amos Clifford: “Een persoon sluit de ogen en de andere persoon zet zijn handen op zijn/haar schouders en voorzichtig begeleidt en positioneert ze als een soort van camera op zoek naar iets interessants. Het kan bijvoorbeeld een bloem zijn.”

Amos Clifford: “We leven in een cultuur waar we aan chronische stress lijden. Wat zal er gebeuren als we tijd doorbrengen in een bosrijke omgeving of in een andere natuurlijke omgeving, door langzaam en aandachtig te bewegen en zich werkelijk in een staat van ontspanning te bevinden? De resultaten van dat onderzoek zijn niet verrassend. Het is goed voor ons. Er gebeuren zo veel positieven dingen.”

zoals een daling van het stresshormoon, cortiso.

Amos Clifford: “Zelfs een wandeling van twee uur heeft meetbare effecten die maar liefst voor een week blijven bestaan”

Amos Clifford: “Dit is een goedkope, wetenschappelijk onderbouwde manier om je gezondheid te ondersteunen, en het kan zeker helpen bij het genezen van diverse geestelijke gezondheidszorg aandoeningen, emotionele gezondheid en ga zo maar door.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *