Anorexia Nervosa

Anorexia Nervosa - gezond10

anorexia nervosa

Bruikbare Tips voor jouw!

Dat een appeltje, boterham of een koekje oftewel niets eten, een rationele preventieve maatregel is om overgewicht problemen te ondervangen, is volkomen onjuist. Echter zal dit lijden tot meer bedroevende problemen. Hieronder staan een aantal oorzaken en de mogelijke bijbehorende oplossingen/tips voor de patiënten met anorexia nervosa.

Ik vind mezelf te dik en vet en wil graag afvallen

Allereerst moet je het gedachte loslaten dat een volmaakt gewicht automatisch zal leiden tot een gelukkig leven. Daarnaast is het verstandig om doordacht na te gaan of je daadwerkelijk overgewicht hebt, hoog waarschijnlijk is dat niet zo. Op onze site heb je de mogelijkheid om je BMI te berekenen en daarmee zien of je overgewicht hebt.

Ik wil dolgraag dat mensen me leuk vinden, dit kan in mijn ogen alleen als ik dun ben.

Er is niets mis mee als jij wilt dat mensen jouw leuk vinden, maar de bijbehorende oplossing “dit kan in mijn ogen alleen als ik dun ben” is echter onterecht. Dit komt door gebrek aan zelfvertrouwen. Op het moment dat je je eigen schoonheid ziet, zullen de anderen het ook zien. Daarom is er niets aantrekkelijker dan zelfvertrouwen. Voor het welzijn van een mens is het belangrijk dat hij/zij tevreden met zichzelf is, dus een positieve eigenwaarde heeft.

Stress

Het kan zijn dat bepaalde gebeurtenissen of persoonsgebonden trauma’s tot stress leiden. Het is meestal niet de gebeurtenis zelf die anorexia nervosa uitlokt, maar de manier waarop je ermee omgaat. Iemand heeft moeite met het hanteren van stress en gaat problemen proberen te vermijden door te gaan lijnen. Ik garandeer jouw dat niets zo chaotisch is als het lijkt. Er is echter niets, maar dan ook daadwerkelijk niets dat belangrijker is dan jouw gezondheid. Daarom is het raadzaam om gedurende “stress tijden” alleen weloverwogen beslissingen te nemen, om zo een eetstoornis te voorkomen.

Conclusie

Gelukkig zijn er al veel mensen genezen van een eetstoornis en leiden nu een voortreffelijk leven. Zij hebben een gezonde connectie met eten ontwikkeld. Dus genezen van een eetstoornis is wel degelijk mogelijk! Het is ook van belang om Professionele hulp te zoeken. Iemand met anorexia heeft veel hulp nodig. Niet alleen bij het anders leren omgaan met eten, maar ook bij het zoeken naar de oorzaken.

Overige tips:

  • Stop met het bezoeken van “pro ANA” sites.
  • Het is belangrijk om gevarieerd te eten.
  • Probeer erover te praten met mensen uit je omgeving.
  • Zoek professionele hulp.
  • Zoek contact op met gemotiveerde mensen die net als jouw van plan zijn om van hun eetstoornis af te komen.
  • Het is belangrijk dat je erkent een eetstoornis te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *