Afvallen zonder dieet en sporten

afvallen zonder dieet en sporten - gezond10

Afvallen zonder dieet en sporten

Een paar kilo afvallen hoeft niet per se gepaard te gaan met ontbering of intensieve workouts. Deze trucjes helpen je om op de gemakkelijke manier paar kilo’s af te vallen.

1. Drink genoeg water

Er zijn veel redenen waarom water onder andere goed is voor je taille. Het drinken van koud water kan je stofwisseling versnellen, aangezien je lichaam harder moet werken om de vloeistof te verwarmen. Dit betekent dat er meer calorieën worden verbrand. Het regelmatig drinken van water helpt ook om je een vol gevoel te geven, zodat je niet gaat snacken en lege calorieën binnenkrijgt. Het hydrateren voor het sporten helpt ook om spieropbouwende hormonen in je lichaam vrij te maken – wat niet alleen goed nieuws is voor je doelen op krachtgebied, maar ook je stofwisseling versnelt.

2. Zorg voor genoeg slaap

Beroemdheden en artsen houden maar niet op over hun geheim van gewichtsverlies: een van de sleutels tot het verliezen van gewicht of het voorkomen van gewichtstoename is genoeg slaap krijgen. Waarom? Het blijkt dat we meer eten wanneer we een slaaptekort hebben. Een recente studie toonde bijvoorbeeld aan dat deelnemers die slechts vier uur sliepen 300 calorieën meer consumeerden dan wanneer ze goed uitgerust waren.

3. Oefen portiebeheersing

Zelfs als je niet aan het lijnen bent is het goed om je bewust te zijn van hoeveel je eet. Je hersenen hebben soms een paar minuten nodig om door te hebben dat je vol zit, dus maak er een gewoonte van om te weten hoe groot een daadwerkelijke portie is (en hoeveel je kunt eten voordat je vol zit). Op deze manier zul je minder snel bijkomen als gevolg van het te veel eten.

4. Drink groene thee

Water is niet de enige drank die je stofwisseling kan versnellen. Studies hebben aangetoond dat het drinken van groene thee je stofwisseling een piepkleine boost kan geven – wat tot wel 400 extra verbrande calorieën per week kan oplopen! Daarnaast heeft groene thee sterke antioxiderende krachten, dus drink maar door.

5. Gebruik je vriendenvrienden - gezond10

Het behouden van een gezonde leefstijl kan veel gemakkelijker zijn met de steun en motivatie van gelijkgestemde vrienden. Een gezonde steungroep kan leiden tot betere keuzes voor jezelf; je gaat er mogelijk meer door bewegen, je zult meer happy hours bomvol calorieën skippen, en je zult leefstijl keuzes maken die bijdragen aan gewichtsverlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *