7 vieze voorwerpen die je dagelijks aanraakt

vieze voorwerpen - gezond10

7 verrassend vieze voorwerpen die je dagelijks aanraakt

Iedere dag raak je verschillende vieze voorwerpen aan die vol bacteriën zitten, zowel thuis als in het openbaar. Hoewel je ervoor kunt zorgen dat deze plekken in je huis regelmatig worden schoongemaakt, kun je dit in het openbaar niet. Bewapen jezelf met een flesje handreiniger en was je handen zo vaak je kunt, met name voor en na je maaltijden. Hier volgen zeven plekken waar je voor moet uitkijken en indien mogelijk aanraking vermijden.

1. Keuken en keukenapparaten

De meeste mensen neigen te denken dat hun toiletten vies zijn en hun keukens schoon, maar in werkelijkheid is het tegenovergestelde. Onderzoeken hebben aangetoond dat de gemiddelde keukenspons 2 miljoen keer zo vies is als de gemiddelde toiletbril. Aangezien je je eten kookt in de keuken, is dit de ideale broedplek voor bacteriën. Naast de spons is vrijwel alles in je keuken vatbaar voor bacteriën, zoals je aanrecht, wasbak, fornuis, kastjes, handvat van de koelkast en je servies. Als je dit niet grondig schoonmaakt, kunnen deze voorwerpen ernstige infecties verspreiden.

2. GeldGeld - gezond10

Bankbiljetten en munten verwisselen meerdere keren per dag van eigenaar, waarbij het vuil en de bacteriën van meerdere mensen erop wordt achtergelaten. Een studie vond dat een enkel bankbiljet 135.000 bacteriën bevatte, en een ander biljet 126.000. Hoewel je het contact met geld niet kunt voorkomen, kun je proberen het zo kort mogelijk in je handen te houden en je handen te wassen wanneer je er mee klaar bent. Laat je kinderen niet met geld spelen of munten in hun mond stoppen, aangezien ze anders gemakkelijk infecties kunnen oplopen en ziek kunnen worden.

3. Deurklinken

Of ze nu thuis zijn, op het werk of in het openbaar, deurklinken zitten werkelijk vol bacteriën. Ze raken nooit stoffig, dus je realiseert je niet gauw dat ze schoongemaakt moeten worden. Echter raken verschillende mensen ze elke dag aan en laten vuil van hun handen achter op het oppervlak van de klink. Zorg dat de klinken in je huis zo vaak mogelijk worden schoongemaakt en probeer de klinken in het openbaar te vermijden, met name die van openbare toiletten. In plaats van de deur met bij de klink te openen, kun je de deur boven of onder de klink pakken wat door minder mensen is aangeraakt.

4. Knoppen van de koffiemachine of snackautomaat

Veel kantoren zijn tegenwoordig voorzien van een koffie- of thee automaat en snackautomaten. Je zal je misschien bedenken over de aankoop van je volgende snack als je je realiseert hoeveel bacteriën er op elke knop zitten, aangezien verschillende mensen deze knoppen iedere dag aanraken. Als het mogelijk is, kun je een antibacterieel nat doekje gebruiken om de knoppen af te vegen voor je ze aanraakt. Als dit je een beetje vreemd lijkt, kun je ook gewoon je handen schoonmaken na het gebruik van de machine – en voordat je je snack eet!

5. Mobiele telefoonmobiel - gezond10

Je raakt je mobiele telefoon meerdere keren per dag aan en draagt de bacteriën van je handen over naar de toetsen en het scherm. Als je erin spreekt, worden honderden bacteriën van je mond naar het oppervlak en de kleine openingen in je telefoon verplaatst. Daarnaast is je telefoon vaak warm, waardoor bacteriën sneller groeien en zich vermeerderen. Al deze factoren zorgen ervoor dat je mobiele telefoon een belangrijk gevaar voor je gezondheid is en je het risico loopt op allerlei soorten aandoeningen, van huidinfecties tot hersenvliesontsteking.

6. Toetsenbord

Het toetsenbord van je computer zit boordevol bacteriën, waardoor je toetsenbord op het werk meer bacteriën kan bevatten dan het toilet op het werk. Als je je toetsenbord al een tijdje niet hebt schoongemaakt, staat typen gelijk aan je handen in de toiletpot stoppen, hoewel de toiletpot waarschijnlijk schoner is, aangezien deze meerdere keren per dag wordt doorgespoeld. Zorg dat je je toetsenbord met een antibacterieel schoonmaakmiddel reinigt en veeg het tenminste een keer per week schoon.

7. Toiletbril

Hoewel veel voorwerpen op deze lijst meer bacteriën lijken te bevatten dan een toiletbril, zou een lijst zonder een toiletbril niet compleet zijn. Vooral in openbare toiletten, waar verschillende mensen meerdere keren per dag zich ontlasten, blijven ontlastingsresten achter op de toiletbril, naast honderden andere besmettingen. Probeer openbare toiletten die niet regelmatig worden onderhouden te vermijden. Zorg ervoor dat je je handen grondig wast na het gebruiken van de toilet, zelfs van de toiletten die wel regelmatig worden schoongemaakt.

2 Comments

  1. Kimberley Pex

    Een nutribullet ! Ik gebruik m vaak en was t laatste jaar 3 x doodziek diaree buikkrampen, en een fikse darminfectie op t laatste . Vanmorgen ontdekte ik dat er een rubberen randje in de draaidop zit. Ik heb t losgemaakt !!! zwarte smurrie eronder ,vies ! goor, ik ben misselijk van wat ik zag . alles uit elkaar gehaald en in ontsmettingsmiddel gezet. Dat rubberen bandje is zo goed als onzichtbaar , exact dezelfde kleur als de draaidop en t zat vrij vast.

  2. Kimberley Pex

    Het rubberen randje in de draaidop van de nutribullet !!! 3 x een darminfectie gehad. gore zwarte smurrie eronder, je ziet t niet bijna. alles uitelkaar gehaald en ontsmet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *