Stemming verbeteren

stemming verbeteren - gezond10.com

Vijf voedingsmiddelen die je Stemming verbeteren en gelukkiger maken

Kun je geluk vinden in je koelkast? Ja zeker! – mits je het juiste voedsel eet. Inspiratie nodig? Hieronder staan vijf voedingsmiddelen waar je lekker mee kunt snacken:

Broccoli voor de stemming

Deze groente bevat een sporenelement genaamd chroom. Dit mineraal helpt niet alleen bij het verteren van voedsel, maar verhoogt ook de niveaus van serotonine, noradrenaline (wordt ook wel norepinefrine genoemd) en melatonine, en helpt dus om de stemming te reguleren. Het is zelfs aangetoond dat het symptomen van atypische depressie vermindert (zoals te veel eten en zeer lang slapen). Je kunt chroom ook uit druivensap en aardappelen halen.

Cashews

Cashews zitten bomvol zink, waarvan bewezen is dat het symptomen van depressie vermindert en zelfs de werking van antidepressiva verbetert. Een gebrek aan het mineraal kan leiden tot een verminderde eetlust, symptomen van depressie en een zwakker immuunsysteem. Geroosterde pompoenzaden is ook een goede bron van zink.

Zalm voor de regulatie van stemming

Deze vis bevat een hoop vitamine D, wat ook wel bekend staat als de “zonnevitamine”. De gemakkelijkste manier om aan deze stemmingsregulerende vitamine te komen is om een paar keer per week een kwartier in de zon door te brengen. Als je in de winter moeite hebt om aan de aanbevolen dosis te voldoen, kun je het uit het voedsel halen. Naast zalm zijn ook melk en eigeel goede bronnen van vitamine D.

Spinazie

Spinazie bevat het mineraal magnesium. Het USDA (Ministerie van Landbouw van de VS) schat dat ongeveer een derde van de bevolking niet genoeg magnesium binnenkrijgen. Het is belangrijk om dit in je dieet op te nemen, aangezien magnesium een grote rol speelt in de ontwikkeling van serotonine. Een gebrek hieraan kan leiden tot depressie, angst, slapeloosheid en vermoeidheid. Je kunt magnesium ook uit amandels en edamame (jonge sojabonen) halen, of uit een Epsomzout bad.

Kikkererwten stemming verbeteraar

Ga voor de kikkererwten om aan je dosis vitamine B6 te komen, wat bijdraagt aan de aanmaak van serotonine en norepinefrine, die de stemming beïnvloeden. Een ernstige B6-deficiëntie kan leiden tot prikkelbaarheid, nervositeit en depressie. B6 is tevens te vinden in kipfilet en geelvintonijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *