Schoonheidsslaapje | Slapend mooi worden en afvallen?

Schoonheidsslaapje

Slapend rijk worden is een alom bekende uitdrukking. Van slapend mooi worden hebben we echter nog niet zo vaak gehoord. Toch kan dit gewoon! Door een goed schoonheidsslaapje te doen, zorg je namelijk goed voor jezelf. Dit komt doordat je lichaam, als je slaapt, in een herstelmodus komt. Hierdoor word je wakker met een stralende huid, zonder wallen! Daarnaast val je af in jouw slaap. Dat is nog eens makkelijk! Bovendien is slapen goed voor de weerstand en vermindert het veroudering. Ook mooi meegenomen dus.

Herstelmodus

Tijdens een schoonheidsslaapje, komt jouw lichaam in een soort herstelmodus. Alle gedachten,informatie, indrukken, gevoelens en emoties die je die dag hebt meegemaakt, worden verwerkt. Daarnaast kan het lichaam als het ware ‘opladen’. Hierdoor heb je weer volop energie voor de volgende dag. Als je er energiek uitziet, zie je er mooier uit, dan dat je er moe uit ziet. Een mooi voordeel dus.

Schoonheidsslaapje voor een stralende huid (en geen wallen!)

Slapen is goed voor de huid. Dit komt omdat het lichaam tijdens de slaap herstelt. Daarnaast vermindert slapen hangende oogleden, rimpels, fijne lijntjes en opgezwollen ogen. Ook hangende mondhoeken worden hierdoor verminderd. Weinig slapen veroorzaakt namelijk al deze ongemakken. Donkere kringen worden ook veroorzaakt door te weinig slaap. Als je daar dus last van hebt, is een schoonheidsslaapje gewoon de oplossing! Hierdoor zie je er frisser uit.

Afvallen?

Een goede schoonheidsslaapje kan helpen met afvallen. Wanneer je niet goed slaapt, raken je hormonen uit balans. Wanneer het nodig is dat je moet gaan slapen, maakt het lichaam een slaaphormoon aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je goed kunt slapen. Als je niet genoeg slaapt, blijft dit slaaphormoon overdag in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat er minder plek is voor het gelukshormoon. Het gelukshormoon geeft een verzadigd gevoel en vermindert de eetlust. Als dit minder aanwezig is, heb je dus waarschijnlijk meer honger. Hierdoor ga je meer eten. Als jouw schoonheidsslaapje lang genoeg is, vindt dit alles niet plaats. Jouw eetlust is dan verzadigd door het gelukshormoon in het lichaam. Je valt op deze manier dus af, omdat je minder honger hebt. Dit werkt natuurlijk alleen als je nu nog niet genoeg slaapt.

Tijdens je slaap maakt het lichaam een hormoon aan op het immuunsysteem te beschermen tegen ontsteking. Zo word jij veel minder snel ziek. Als je dit hormoon niet voldoende in het lichaam hebt, veroudert het lichaam sneller. Om deze veroudering te voorkomen slaap je dus gewoon!  Dat schoonheidsslaapje is zo gek nog niet.

Ook interessant om te lezen:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *