Oorzaken van vermoeidheid

vermoeidheid - gezond10

Vermoeidheid

Vermoeidheid kan door de patiënt op verschillende manieren gedefinieerd worden, zoals slap en moe gevoel, gebrek aan energie of overmatig fysieke uitputting. Veel mensen denken dat de oorzaak van vermoeidheid alleen slaaptekort is. Hoewel de slaapkwaliteit een belangrijke rol speelt, zijn echter nog tal van andere factoren die van belang zijn. Hier lees je een aantal oorzaken van vermoeidheid.

Vermoeidheid door gebrek aan voedingstoffen

Gebrek aan essentiële voedingstoffen en vitamines in je voeding zorgt voor een heleboel verschillende vormen van stoornissen. Het is dan ook begrijpelijk dat overmatige vermoeidheid geassocieerd wordt met onvoldoende inname van gezonde voeding en onhygiënische voedingsgewoonten.

Geluidoverlast is een oorzaak van vermoeidheid

De meest voorkomende oorzaak van vermoeidheid in de omgeving van je huis of kantoor heeft te maken met ongecontroleerde toename van geluidsoverlast. Grote toename van geluidsoverlast kan je wel degelijk deprimeren en ook lui en zwak maken. Geluidsoverlast kan diverse gezondheidsproblemen veroorzaken.

Vermoeidheid als gevolg van stress

Fysieke of mentale stress ontstaat als gevolg van trauma, infectie of een soort depressie die het immuunsysteem van het menselijk lichaam verzwakt. Hierdoor wordt men gevoelig voor verschillende metabole en psychische stoornissen, die allemaal vermoeidheid en spierzwakte als symptomen hebben.

Vermoeidheid als gevolg van onregelmatige werktijden

Heel veel mensen brengen het grootste gedeelte van hun dag door op het werk, op kantoor of elders. Dit betekent dus veel uren maken achter het bureau met als gevolg dat ze weinig fysieke activiteiten kunnen uitvoeren. Daarnaast verstoort onregelmatige werktijden – vroeg, laat, nacht en weekends – het normale circadiaan ritme van het lichaam en maakt je de hele dag lang moe en stressvol.

Luide muziek

Lichamelijke spanning heeft een evenredig verband met het beluisteren van luide muziek. Mensen die van -“naar luide muziek luisteren”- een gewoonte hebben gemaakt zijn vaak geneigd om een hele dag in bed door te brengen. Daarnaast wordt zelfs kleine persoonlijke taken beschouwd als vermoeiend.

Cafeïne en koffie

Vermoeidheid is een direct en eventueel zorgwekkend symptoom van overmatig consumptie van cafeïne en koffie. Door het toegenomen consumptie van cafeïne word je lui en moe. De persoon voelt moeilijkheden bij het uitvoeren van normale dagelijkse taken door gebrek aan slaap of rust.

Ook interessant om te lezen: 7 dingen die droevige mensen met elkaar gemeen hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *