komkommer gezond!

komkommer gezond - gezond10

komkommer gezond

Vergeet niet om de volgende keer wanneer je boodschappen gaat doen, een aantal donkergroene komkommers in je winkelmandje te zetten. Ze zijn immers één van de beste voedingsmiddelen voor je algemene gezondheid. Lees hieronder 10 voordelen/redenen waarom komkommer gezond is.

Komkommer verlicht brandend maagzuur

Komkommer vecht tegen warmte, zowel vanbinnen als vanbuiten. Het consumeren van komkommer helpt brandend maagzuur te verlichten. Je kunt met een komkommer ook zonnebrand behandelen. Leg een stukje komkommer op je verbrande huid en de pijn wordt meteen verlicht. Daarom is komkommer gezond.

Komkommer houdt het lichaam gehydrateerd

Stel, je hebt het ontzettend druk waardoor je onvoldoende water binnen krijgt. Wat kun je het beste doen om toch voldoende water binnen te krijgen, want je hebt toch echt 1.5 tot 2 liter water per dag nodig. Nou, de oplossing is heel simpel: lekker knabbelen op een komkommer, die voor maar liefst uit 96 procent water bestaat! Een voortreffelijke manier om te compenseren. Komkommer zorgt dus ervoor dat het lichaam wordt gehydrateerd. Dit is wederom een reden waarom komkommer gezond is.

Komkommers gezond en goed voor verwijderen afvalstoffen

Zoals hierboven is aangeven, bevat komkommer ontzettend veel water (96%). Door deze grote hoeveelheid water in komkommer fungeert het als een denkbeeldige bezem die heel veel afvalstoffen uit het lichaam veegt. Verder is regelmatige consumptie van komkommer zeer gunstig om nierstenen te ontbinden. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat komkommer gezond is.

Komkommer goed om af te vallen

Dat komkommer gezond is weten we nu wel, maar er moet ook gezegd worden dat het help met afvallen. Door het hoge watergehalte en de lage hoeveelheid calorieën is komkommer een perfecte bron voor mensen die willen afvallen. De hoeveelheid vezels in komkommers zijn goed voor de spijsvertering Het dagelijks nuttigen van komkommers wordt zelfs beschouwd als een hulpmiddel tegen chronische constipatie (onvermogen om te poepen).komkommer gezond - gezond10

Komkommer gezond en goed voor het immuunsysteem

Komkommer is erg gezond en levert een heleboel vitamines die ons lichaam per dag nodig heeft. Namelijk vitamine A, B en C die het lichaam van energie voorzien, je laten stralen en natuurlijk van fundamenteel belang is om een goed immuunsysteem te stimuleren. Het is dus duidelijk dat komkommer gezond is.

Komkommer tegen kanker

Hier is nog een belangrijke reden om komkommer toe te voegen aan je dieet. Komkommer vermindert immers het risico op het krijgen van verschillende vormen van kanker. Verschillende studies hebben deze kankerbestrijdende potentieel aangetoond.

Komkommer voorziet het lichaam met mineralen

Het lichaam wordt voorzien van huidvriendelijke mineralen: magnesium, kalium en silicium. Dit is ook meteen de reden waarom kuuroorden verschillende behandelingen aanbieden, die gebaseerd is op komkommer.

Komkommer stabiliseert de bloeddruk

Komkommer stabiliseert de bloeddruk en kan bij zowel een te hoge als een lage bloeddruk gebruikt worden. Daarom is komkommer gunstig voor diabetespatiënten.

Komkommer voor een frisse adem

Komkommer sap is gunstig om je adem direct te verfrissen en eventueel ontstoken tandvlees te genezen. Je kan ook een schijfje komkommer op je tong brengen en vervolgens gedurende 30 seconden het schijfje met je tong tegen je verhemelte drukken. Op deze manier zullen de fytochemicaliën de bacteriën in je mond bestrijden die de oorzaak zijn van een slechte adem.

Komkommer gezond en gunstig voor je nieren

komkommers houden je nieren in top vorm. Het vermindert namelijk het niveau van urinezuur in je lichaam, en dit is gunstig voor je nieren. Door al deze eigenschappen kun je zeggen dat komkommer gezond is.

2 Comments

  1. Jantje gezond

    bedankt voor het artikel, het is voor mij nu duidelijk waarom komkommer gezond is.

  2. jessLoy

    Merci Merci Merci voor dit artikel! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *