Omgaan met boosheid en woede!

Omgaan met boosheid en woede- gezond10

De sterke man is niet degene die goed is in worstelen, maar degene die controle heeft over zichzelf tijdens een aanval van woede.

Omgaan met boosheid en woede!

Woede is een emotie, een gevoel waarmee iedereen wel eens te maken heeft. Boosheid kan optreden wanneer iets anders loopt dan gedacht of gewild. Boosheid is geen “kwalijke” emotie. Maar hoe je met deze emotie omgaat, is evenzeer belangrijk voor jou als voor anderen. Het is immers zo dat intense woede je gezondheid ernstige schade kan toebrengen. Daarom is het gunstig om technieken te leren die je helpen om je boosheid te beheersen. Deze technieken zullen je leren omgaan met boosheid en woede.  Lees de volgende tips om je woede te bedwingen.

Meditatie voor omgaan met boosheid

Meditatie is een essentiële en zinvolle techniek om je woede te beheersen en leren omgaan met boosheid. Het mediteren van 10 a 15 minuten per dag heeft positieve gevolgen voor de gezondheid. Zowel je fysieke als mentale eigenschappen zullen er baat bij hebben. Mediteren zal energie opwekken in de bloedbaan, bovendien is het goed voor de hersenen. Meditatie verplicht je om tijd voor jezelf te nemen, om zo tot rust te komen. Door meditatie wordt de geest fris, gevoelig en prachtig. Meditatie is als het ware de magie om je woede te bedwingen!

Water

Dat water verschillende voordelen heeft en dat de voordelen ervan fenomenaal zijn, behoeft geen betoog. Tevens helpt Water om de boosheid weg te werken. Op het moment dat je boos bent is het dus raadzaam om een glas water te drinken. Het zal je helpen om kalm te blijven en daarnaast zal het je boosheid matigen. Het is dus een goede manier die je helpt bij het omgaan met boosheid.

Diep ademhalen

Onze ademhaling is onmiskenbaar verbonden met onze emotionele toestand. Ademhalingstechniek is een bruikbaar alternatief om je te ontdoen van woede. Adem diep in naar je buik, houdt vast en neem nog een hap lucht zodat je borst ook gevuld is. Houd even vast en laat rustig los; adem uit. Doe dit een keer of 5 achter elkaar. Dit is een erg nuttige techniek voor het omgaan met boosheid en woede.

Positieve mentaliteit: omgaan met boosheid

Wie niet in staat is een fout te maken, is tot niets in staat. Iedereen maakt fouten, Het is geen “big deal”. Het ervaren van woede is goed voor de gezondheid. Dit type van positief denken zal je helpen om je boosheid te matigen. Probeer aan dingen te denken die je een vrolijk gevoel geven. Om te relaxeren kan je luisteren naar een zachte muziek.

Overige tips

  • Hoe kwaad je ook bent, probeer te lachen!
  • Tel tot tien
  • Krop je emoties niet op
  • Een knuffel of kussen of gewoon iets zachts nemen en daarop alles uitwerken
  • Pak je woede aan de basis aan, en communiceer over kleine dingen die je storen
  • Zelfhulpgroepen, waar je steun bij kunt vinden
  • Dit waren een aantal tips die je helpen bij het omgaan met boosheid.

One Comment

  1. Dennis de Bruijn

    Die overige tips zijn nieuw voor mij, ik ga ze proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *