4 redenen om vis te eten

vis eten

Vis eten

De natuur heeft ons legio natuurlijke voedingsmiddelen en fruiten aangereikt, die evenzeer goed zijn voor onze gezondheid als voor de preventie en bestrijding van diverse ziekten.
Één van de natuurlijke voedsel is de vis. Vis eten is over het algemeen zeer gezond voor het lichaam, voornamelijk voor je hersenen. Het is verrijkt met Omega 3-vetzuren die gunstig zijn voor het menselijk lichaam. Deze omega 3-vetzuren zorgen ervoor dat de hersenen goed functioneren. Tevens bevordert omega 3 het mentaal evenwicht, draagt bij tot de goede werking van hart en bloedvaten en versterkt het immuunsysteem. Dus toereikend omega 3 innemen, is heel belangrijk voor onze gezondheid!

Vis eten voorkomt hartkwalen

Vis bevat gezonde vetzuren. De regelmatige consumptie van vette vis voorkomt hartaanval. Vooral vissen zoals haring, zalm en makreel hebben een hart beschermende werking. Uit een Deense onderzoek waar 49.000 vrouwen aan participeerden, bleek dat vrouwen die geen vis eten in vergelijking met vrouwen die minstens een keer per week vis eten, 50 % meer kans hadden op hart- en vaatziekten.

Vis vermindert de kans op de ziekte “Alzheimer

Je hersenen bestaan uit de zogenaamde witte en grijze stof. De grijze stof zit voornamelijk aan de buitenkant terwijl witte stof aan de binnenkant zit. De grijze stof heeft als functie het verwerken van informatie. Het nuttigen van vis, een keer per week is in grote mate gunstig voor de grijze stof neuronen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die gekookte vis consumeren, meer nieuwe neuronen vormen dan mensen die vis gebakt consumeren. Tevens hebben ze beter geheugen en leervermogen.

Verbeteren van huid en haren

Omega 3-vetzuren aanwezig in een vis zijn van fundamenteel belang om je huid gezond en gevoed te houden. Je haren zullen ook baat bij hebben. Het zorgt immers voor een mooi glanzend haar.

Depressie verlichten

Uit verschillende onderzoeken is bewezen dat omega-3-vetzuren helpen om depressie te verlichten. Omega 3 is een effectieve vetzuur tegen depressies, zo blijkt uit een onderzoek dat vrouwen die omega 3 capsules consumeren tijdens hun zwangerschap in vergelijking met vrouwen die dat niet doen, zich veel minder depressief voelen.

3 Comments

  1. Rob

    Maar bij mannen is er een relatie met prostaatkanker ontdekt. Het is dus niet allemaal positief!

  2. Barend Bluf

    Wel even noemen dat het VETTE en wilde vis moet zijn. Poon, koolvis, schol, tong, schar, bot zetten geen zoden aan de dijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *