Harvard studie: Kan de Chinese ‘thunder god vine’ plant een uitkomst bieden voor obesitas?

thunder god vine obesitas gezond10

Wetenschappers zijn als decennia lang op zoek naar allerlei planten die mensen kunnen helpen met afslanken. De “weight-loss” industrie is inmiddels uitgegroeid tot multi-miljard-dollar industrie, dit maakt het meer interessant om nieuwe middelen op de markt te brengen. Er zijn al verschillende planten onderzocht als oplossing voor obesitas zoals “caralluma fimbriata”, “hoodia” etc. Maar geen van deze is zo veelbelovend geweest als de Chinese ‘thunder god vine’ plant.

Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Cell op donderdag 21 mei 2015, wordt er volgens onderzoekers beweert dat de extract van de ‘thunder god vine’ plant de voedselinname vermindert en leidt tot 45 procent gewichtsafname bij obese muizen.

Omut Ozcan, een endocrinoloog in Boston ziekenhuis en Harvard Medical School, verteld dat de werking van de stof berust op het verbeteren van een vet-afgeleide hormoon genaamd leptine, dat signalen verstuurt naar het lichaam wanneer het genoeg brandstof en energie bevat. Mensen met een gebrek aan leptine kunnen gulzig eten wat kan leiden tot obesitas.

“Tijdens de laatste twee decennia, is er veel onderzoek verricht naar de behandeling van obesitas door het afbreken van leptine weerstand, maar deze pogingen zijn mislukt. De boodschap van deze studie is dat er nog hoop is voor “leptine”, zei Ozcan in een verklaring.

Volgens de resultaten van de studie bleek dat na een week behandeling met de ‘thunder god vine’ de voedselinname van de muizen met 80% afnam in vergelijking met de controle groep. Drie weken later, hadden die muizen bijna de helft van hun oorspronkelijke lichaamsgewicht verloren.

Terwijl het team geen toxische effecten van het extract in muizen vond, waarschuwen de onderzoekers dat er meer studies gedaan moet worden om de veiligheid in de mens te tonen.

Bron: The Cell Journal: Treatment of Obesity with Celastrol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *