6 Gezonde Tips van over de hele wereld!

gezonde tips - gezond10

Gezonde tips!

De bijzondere manieren waarop mensen hun gezondheid behouden is over het algemeen een behoorlijk deel van hun cultuur. Mensen uit verschillende landen kunnen als het om gezondheid gaat gewoonten van elkaar leren, hun gezondheidsmiddelen uitbreiden en van ekaar leren hoe je evenwichtig kunt leven. Lees verder over een aantal manieren waarop mensen van over de hele wereld gezond proberen te blijven. Hier zijn 6 gezonde tips van over de hele wereld!

1. Nederland: fiets overal naar toe

In Nederland bezitten de meeste mensen een fiets en Nederland heeft de meeste fietsers van de wereld – maar liefst 1 op de 4 pendelaars neemt de fiets naar het werk. In grote steden als Amsterdam en Den Haag schommelt dat aantal rond een verbazingwekkende 70%. En al dat bewegen maakt een groot verschil in gezondheid en gewicht.
Studies tonen aan dat fietsende forensen een lager risico op hartaanvallen hebben en de dood, een lagere cholesterol en een betere algehele conditie
. Fietsen is een geweldige manier om je voort te bewegen! Lees verder voor meer gezonde tips!

2. Thailand: krijg regelmatig massages

Het krijgen van een massage is in Thailand een manier van leven – geen luxe. Thaise masseurs geloven dat het helpt bij alles van fysieke pijn, kwaaltjes tot angst. En ja, stress is daar ook een groot deel van. Lees verder voor meer gezonde tips!

gezonde tips massage

3. Noord-Europa: gebruik van sauna’s

Sauna’s zijn een groot deel van de cultuur in het koude, donkere, Noord-Europa. In Finland bijvoorbeeld, heeft bijna elk huishouden een eigen sauna. Het is een plek om stress te verlichten, spieren te ontspannen en bij te praten met vrienden en familie. Dit is een van de zes gezonde tips!

 4. Spanje en Latijns-Amerika: doe een dutje

Noord-Amerikaanse volwassenen houden niet zo van een dutje tussen de middag – maar dit is wel heel gebruikelijk op andere plaatsen, vooral in Spanje en andere Spaans-sprekende landen over de hele wereld. Van het doen van een dutje is gebleken dat het mensen helpt meer alert en beter te presteren, het kan je stemming verbeteren en zelfs je hart helpen, je op een gezond gewicht houden en diabetes en depressie afwenden. Dit behoort zeker bij gezonde tips!
gezonde tips dutje

5. India: voeg wat pit toe aan je leven

In vergelijking met de pittige keuken van India, is het voedsel dat de meeste Amerikanen eten erg flauw. Dat is jammer want van pittig eten is aangetoond dat het kanker kan helpen voorkomen, het de bloeddruk verbetert en zelfs kan helpen gewicht te verliezen.

6. Argentinië: drink mate – Gezonde Tips!

In Argentinië is Yerba mate een manier van leven. Deze krachtige thee bevat heel wat cafeïne en het bevat meer voedingswaarde dan groene thee. Maar het zijn de sociale voordelen die het echt tot een gezonde gewoonte maken: in Argentinië is mate een drankje om te delen met vrienden, geliefden en kennissen. Lees verder voor meer gezonde tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *