Cayennepeper gezond – De geneeskracht van cayennepeper

Cayennepeper gezond - gezond10

Cayennepeper gezond

Veel samenlevingen, vooral die van de Amerika en China, hebben een geschiedenis van het therapeutisch gebruik van cayennepeper. Het is een krachtig goedje met vele toepassingen en wordt momenteel steeds bekender bij reinigings- en ontgiftingsdiëten, zoals de Master Cleanse, die de specerij gebruikt om de bloedsomloop te stimuleren en de zuurgraad te neutraliseren.

Cayennepeper is ontzettend gezond en wordt gebruikt voor een breed scala aan aandoeningen, waaronder zuurbranden, delirium, rillingen, jicht, verlamming, koorts, dyspepsie, flatulentie, keelpijn, atonische dyspepsie, aambeien, menorragie bij vrouwen, misselijkheid, ontstoken keelamandelen, roodvonk en difterie.

De gezondheidsvoordelen van cayennepeper

1. Anti-irriterende eigenschappen

Cayennepeper heeft het vermogen om maagklachten, maagzweren, keelpijn, krampachtige en irriterende hoest en diarree te verlichten.

2. Anti-verkoudheid en griep

Cayennepeper helpt bij het afbreken en verplaatsen van verstopt slijm. Zodra het slijm het lichaam begint te verlaten, verminderen normaal gesproken de griepsymptomen.

3. Anti-schimmel eigenschappen

De resultaten van een onderzoek toonden aan dat cayennepeper effectief is in het voorkomen van de vorming van de schimmel pathogenen phomopsis en collectotrichum.

4. Voorkomen van migraine hoofdpijnenhoofdpijn - gezond10

Dit is mogelijk gerelateerd aan het vermogen van de peper om een pijnrespons in een ander deel van het lichaam te stimuleren, waardoor de aandacht van de hersenen naar dit gebied uitgaat. Na deze initiële pijnreactie, hebben de zenuwvezels een uitgeputte P substantie (de chemische stof die pijn doorgeeft), waardoor de perceptie van de pijn wordt verminderd.

5. Anti-Allergeen

Cayennepeper is een antigen en kan zelfs allergieën helpen verlichten.

6. Hulp bij spijsvertering

Cayennepeper is een bekende hulp bij de spijsvertering. Het stimuleert het spijsverteringskanaal en verhoogt de productie van enzymen en maagsappen. Dit helpt het lichaam om voedsel (en gifstoffen) te verteren. Cayennepeper is ook nuttig bij het verhelpen van winderigheid. Het stimuleert peristaltische bewegingen in de darmen, wat zowel helpt bij de assimilatie en de eliminatie.

7. Anti-roodheidseigenschappen

De eigenschappen van Cayennepeper zijn voordelig voor veel chronische en degeneratieve aandoeningen.

8. Helpt bij de speekselproductie

Cayennepeper stimuleert de productie van speeksel, wat een belangrijk onderdeel is van de vertering en het behouden van een optimale gezondheid van de mond.

9. Nuttig bij bloedproppen

Cayennepeper helpt ook bij het verlichten van atherosclerose, het stimuleert fibrinolytische activiteit en voorkomt factoren die leiden tot de vorming van bloedproppen. Dit alles kan bijdragen aan het verlagen van de kans op een hartaanval of een beroerte.

10. Ondersteunt ontgifting

Cayennepeper staat bekend als stimulator van de bloedsomloop. Het verhoogt ook het tempo van onze lymfe- en verteringsstelsel. Door het lichaam op te warmen wordt het natuurlijke ontgiftingsproces gestroomlijnd. Cayennepeper laat ons ook zweten, wat een ander belangrijk onderdeel is van de ontgifting. Samen met citroensap en honing is Cayennepeper thee een uitstekende drank in de ochtend voor de ontgifting van het gehele lichaam.

11. Verlicht gewrichtspijngewricht  -gezond10

Cayennepeper zit bomvol capsaïcine en zorgt daardoor door tijdelijke pijn aan de huid, wat chemische boodschappers van de huid naar het gewricht stuurt en hiermee verlichting van gewrichtspijn biedt.

12. Anti-bacteriële eigenschappen

Cayennepeper is een uitstekend conserveermiddel en wordt van oudsher gebruikt om voedselverontreiniging door bacteriën te voorkomen.

14. Ondersteunt gewichtsverlies

Wetenschappers aan de Laval University in Quebec concludeerden dat deelnemers die cayennepeper innamen bij het ontbijt, minder eetlust hadden, waardoor ze minder calorieën nuttigden gedurende de dag. Cayennepeper is tevens een uitstekende booster van de stofwisseling, waarmee het het lichaam helpt overtollig vet te verbranden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *