Beter slapen met behulp van voeding

Beter slapen

Slaap is de meest effectieve manier om jezelf fysiek en mentaal te kalmeren. Om de geest actief te houden, heb je zeker 8 uur slaap nodig. Jammer genoeg kampen veel mensen met insomnia (slapeloosheid). Het gebruik van slaappillen, drugs of iets dergelijks blijken onder meer het gevolg te zijn van slapeloosheid. Ze zijn echter uitermate slecht voor je gezondheid en dit is iets dat men dient te beseffen. Door je dieet te corrigeren, zal je slaapkwaliteit pertinent worden verbeterd. Hieronder heb ik 5 voedingsmiddelen om beter te slapen.

Een glas warme melk om lekker en bovendien gezond te slapen

Calcium is geassocieerd met het in slaap te kunnen vallen, en aangezien melk een bijzonder rijke bron van calcium is, kunnen we concluderen dat melk in grote mate gunstig is voor de slaapkwaliteit. Door dagelijks (een glas warme melk met een eetlepel honing) te consumeren, zal de slaapkwaliteit gegarandeerd bevorderen. Zo kan je lekker en bovendien gezond slapen!

Vitamines B6 voor beter slapen

Vitamine B6 is een factor, die een noemenswaardige rol speelt in jouw slaapcomfort. Bananen, vissen en kikkererwten zijn verrijkt met vitamine B6. Deze voedingsmiddelen zal je beslist helpen om beter te kunnen slapen.

Druiven en kersen (Melatonine) – slaaphormoon

Melatonine, alias het slaaphormoon. Dit hormoon bevindt zich in druiven en kersen en regelt ons dag- en nachtritme. Het consumeren van druiven en kersen (melatonine) zal de slaapcyclus bevorderen en tevens de geest fris houden.

Zoete aardappelen om beter te slapen

Zoete aardappelen zijn verrijkt met magnesium en kalium. Deze twee elementen worden beschouwd als een soort ondersteuning voor de slaapkwaliteit. Tevens helpen ze de spieren te ontspannen en we moeten niet vergeten dat een volledige ontspanning van de spieren een belangrijke voorwaarde is om diep te kunnen slapen.

Beter slapen met kruidenthee

Het consumeren van kruidenthee of thee zonder cafeïne is zeer gunstig voor een goede en comfortabele nachtrust. kruidenthee heeft werkelijk kalmerende effecten op het lichaam. Theeën zoals Valeriaan thee, jasmijnthee en oranjebloesem thee hebben al bewezen dat ze slaap induceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *