Gezichtsvermogen verbeteren

gezichtsvermogen verbeteren - gezond10

Gezichtsvermogen verbeteren

Je ogen zijn één van de belangrijkste organen in het lichaam. Het is een kostbaar bezit. Zonder ogen, zou de vijf klassieke zintuigen niet compleet zijn. Hieronder staan een aantal tips, om je gezichtsvermogen te verbeteren.

Vis voor het verbeteren van gezichtsvermogen

Vis is verrijkt met omega 3-vetzuren, deze zijn zeer gunstig voor je visuele vermogen. Het consumeren van vis (2 keer per week), zorgt voor een gezond gezichtsvermogen.

Zwembrillen voor de ogen

Zwembrillen zijn één van de belangrijkste benodigdheden tijdens het zwemmen, omdat ze de ogen beschermen tegen overmatig contact met chloor. Zo voorkom je een prikkende, jeukende en rode ogen. Daarom is het raadzaam om gebruik te maken van zwembrillen tijdens het zwemmen.

Rode ui beschermt het gezichtsvermogen

Rode ui bevat een grote hoeveelheid quercetine, dat is een super krachtige antioxidant die de ogen helpen met het voorkomen van “staar’’ (oogziekte waarbij je steeds slechter kunt zien) of iets dergelijks. Tevens helpt quercetine met het verbeteren van het visuele vermogen.

Zonnebril tegen UV-stralen

Zonnebril beschermt de ogen tegen schadelijke UV-stralen, die infecties kunnen veroorzaken, waardoor het zicht en de kwaliteit van het gezichtsvermogen wellicht zal degenereren. Bovenal, biedt een zonnebril de ogen een keurige bescherming tegen uitdroging.

Zoete aardappels voor nachtzicht

Zoete aardappels zijn gezond en lekker. Door het consumeren van zoete aardappels, zullen je ogen beslist baat bij hebben, ze zijn immers verrijkt met vitamine A. Vitamine A helpt met het verbeteren van het nachtzicht. Dus als je denkt dat je problemen hebt met je nachtzicht, is het raadzaam om vaker zoete aardappels te consumeren.

Make-up wassen voor het slapen

Voor je gaat slapen is het raadzaam om je oog make-up te verwijderen. Wanneer de chemische stoffen die zich bevinden in een make-up in je ogen komen, is dat schadelijk voor het hoornvlies en het bindvlies van het oog.

Schone handdoek

Wrijf niet in je ogen. Verder is het van belang om je gezicht af te drogen met een schone handdoek. Maak tevens niet gebruik van andermans handdoek om zo eventuele oog infecties te vermijden.

2 Comments

  1. Kees Huizenga

    Is regelmatige fitness goed voor de kwaliteit van de ogen? Ik denk hierbij mede aan de doorbloeding van de ogen.

    1. CoccoChar

      Jah, dat dacht ik dus nou ook! Ik geloof dat sporten wel de doorbloeding van de ogen bevordert. Zo niet.. dan is het alsnog goed voor zoveel andere dingen. Denk hierbij aan de concentratie, gezonde spijsvertering en nog veel meer! Hier is een artikel over de voordelen van sporten: https://gezond10.com/sport-fitness/voordelen-van-sporten/ 8)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *