Ongelukkig voelen – hoe word ik gelukkig?

Ongelukkig voelen - hoe word ik gelukkig?

Ongelukkig voelen – hoe word ik gelukkig?

We willen allemaal op de een of andere manier een gelukkig leven leiden. We verlangen elke dag om stap voor stap het pad naar geluk te bewandelen. Maar sommige van ons schieten soms te kort, ze gaan dag in dag uit de fout in, zodoende kunnen we het licht van geluk en vrede wel schudden. We gaan ons ongelukkig voelen, en vragen zich af: hoe word ik gelukkig?

Ambieer je om als een vis in het water te leven? Wil je je innerlijke licht laten branden en tevens een licht zijn voor anderen in zowel de directe omgeving en verder daarbuiten? Ben je al een tijdje zo ongelukkig dat je niet weet hoe het verder moet, en voel je net alsof je op een plek bent waar je niet thuishoort? Het leven is een reis met een onbekende bestemming. Iedereen bewandeld zijn eigen pad met de daarbij behorende eigen levenslessen, zodoende komen we achter wat wel en wat niet werkt. Echter, hebben de meest ongelukkige mensen wel wat dingen gemeen. Als je op zoek bent naar de rust, evenwicht en meer plezier in het leven, dan heb ik hieronder voor jouw een lijst met wat je NIET moet doen. Deze mensen hebben het immers allemaal verkeerd.

Ongelukkig voelen door je baan

Je besteedt acht uur aan je werk, soms meer. Als je een hekel hebt aan je werk, dan zal je gedachteloos diepe haat koesteren jegens je leven en je Ongelukkig voelen. Het zal dus alleen maar tot nog meer haat aanzetten. Dit is simpelweg te verklaren door het feit dat je uit 168 uur in een week, ruim 40 uur tijd besteedt aan iets waar je de pest aan hebt. Wat nog erger is, we nemen vaak onze woede mee naar huis, hierdoor zal de balans in ons huis door een geïrriteerde houding degenereren. Ik zeg niet dat je moet stoppen met je werk. Integendeel, Maak een luchtfoto van je leven. Vraag jezelf eens af, waarom is mijn baan onaantrekkelijk? Wat ontbreekt er? Is het de carrière zelf? Kan jij je baas of je bedrijf absoluut niet uitstaan? Wat is je passie? Wat zijn je capaciteiten? Neem gerust je tijd om deze vragen te beantwoorden, zodat je optimaal voorbereid bent om de eerste stap in de goede richting te zetten naar een gelukkig leven.

Geen actieve hobby’s.

Geluk is gekoppeld aan het activiteitenniveau. Wil jij je goed voelen en niet ongelukkig voelen? Dan is het erg zinnig om jezelf aan te sporen om wat actiever te worden. Kom, Wat dacht je van yoga, wandelen, zwemmen, surfen, fietsen of hardlopen? Het zijn allemaal gezonde en actieve bezigheden. Geluk is tevens verbonden met het beoefenen van iets waar je sympathie voor voelt. Je moet ervan houden, daar gaat het om!

Ongelukkige mensen houden niet van zichzelf

Op het moment dat je je eigen schoonheid ziet, zullen de anderen het ook zien. Daarom is er niets aantrekkelijker dan zelfvertrouwen. Voor het welzijn van een mens is het belangrijk dat hij/zij tevreden met zichzelf is, dus een positieve eigenwaarde heeft. Als je jezelf werkelijk haat, dan zal je nooit gelukkig worden, en ongelukkig voelen, dus geef jezelf een break! Leer een positief zelfbeeld te realiseren en van jezelf te houden, want je verdient het!

Hoe word ik gelukkig? met geld?

Uit diverse studies is keer op keer gebleken dat geld niet gelukkig maakt. Vaak vragen mensen zich af: Hoe word ik gelukkig? Men heeft aan een jaarlijks inkomen van $75.000 oftewel €56.000 per huishouden genoegen, om een gelukkig en tevreden leven te leiden, zo blijkt uit een onderzoek van de University of Princeton. Het bezitten van een bedrag boven €56.000 per huishouden, heeft volstrekt geen effect op “geluk en emotionele welzijn.” Wat dit feitelijk betekent, is dat je de rekeningen gemakkelijk kunt betalen en daarnaast tevens geld kunt vergaren, zonder je zorgen hoeven te maken over de financiën. Het moet dus niet iets bedenkelijk worden. Aan de andere kant, maakt financiële onzekerheid echter ons wel degelijk ongelukkig, dus dit is weer een mogelijkheid voor jouw om te evalueren. Ben jij iemand die op grote voeten leeft? Waar kan je het best op bezuinigen? Hoe kan jij je leven minimaliseren, zodat je het kunt betalen? Dus mooier leven met wat minder. Dit zijn weliswaar geenszins gemakkelijke vragen, maar het is ten dele van de reis naar geluk.

Ze pendelen over een lange afstand

Op en neer pendelen is een factor die een grote rol speelt in ons leven. Uit onderzoeken is gebleken dat mensen die dagelijks over een lange afstand pendelen, zich overdag de hele tijd zorgen maken en ongelukkig voelen. Tevens hebben ze meer last van vermoeidheid en genieten minder tijdens hun werkdag. Pendelen blijkt ook nadelig te zijn voor het sociale geluk van de werknemers, vermits ze minder tijd kunnen doorbrengen met familie en vrienden. Uit een recent onderzoek blijkt dat de kans op scheiden bij pendelaars relatief hoog is. Het beknotten van je dagelijkse pendeltijd zou wel eens de sleutel kunnen zijn tot geluk!

ongelukkig voelen - hoe word ik gelukkig?Ze denken dat het kopen van “spullen” gelukkiger maakt.

Ongelukkige mensen zijn constant bezig om de leegte te vullen, door dingen regelmatig te kopen. Of het nu gaat om het consumeren van alcohol en voedsel of regelmatig winkelen, moeten we echter niet vergeten dat je geluk niet kan kopen. Geluk zit immers van binnen. Als je naar binnen kijkt, dan ontdek je dat je echte geluk in jezelf zit en niet in die spullen. Deze spullen kunnen juist een belemmering vormen voor ons geluk.

Ongelukkige mensen voelen zich eenzaam

Je zelf ongelukkig voelen. Het cultiveren van relaties is evenzeer belangrijk voor je gezondheid als voor je geluk. Helaas beschouwen vele van ons, vandaag de dag onze laptop als onze beste vriend. Single of niet, getrouwd of niet, je moet altijd proberen nieuwe vriendschap op te bouwen en deze in stand te houden. Het is belangrijk om altijd te streven naar zowel het een als het ander, terzelfder tijd is het in stand houden van een nauwe band met je familie ook kardinaal.

One Comment

  1. Soner

    Hele mooie artikel, alles wat ik er in lees heeft deels tot helemaal betrekking op mijn eigen leven. Een do’s en dont’s voor mensen die ongelukkig zijn met wat ze hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *