Restless Legs Syndroom huisremedies

Restless Legs Syndroom (RLS)

Maar liefst 10 procent van de mensen hebben last van rusteloze benen, oftewel het Restless Legs Syndrome (RLS). Als je gedwongen wordt om je benen te bewegen op het moment dat je even gaat liggen, of als je een onaangenaam tintelend, pijnlijk, jeukend of rusteloos gevoel hebt in je benen, dan kan het zijn dat je aan Restless Legs Syndrome (RLS) lijdt. Gelukkig kan rusteloze benen syndroom worden behandeld met behulp van medische behandeling, gezondere levensstijl en zelfhulp met huisremedies.

Hete douche voor Restless Legs Syndroom

Neem vlak voor het naar bed gaan een “hete” douche. Je benen krachtig scrubben met behulp van een badborstel. Jezelf met een handdoek goed afdrogen en lekker slapen. Welterusten!

Lunges voor rusteloze benen

Voor het slapen gaan is het raadzaam om een goede oefening te doen, zoals lunges. De Lunges is een voortreffelijke remedie tegen rusteloze benen. Tevens is het één van de meest complete oefeningen om het onderlichaam te trainen. Je traint onder meer de quadriceps (bovenbeenspier, voorzijde), hamstrings (bovenbeenspier, achterzijde) en bilspieren.

Aesculaforce

Aesculaforce tabletten zijn een mogelijke effectieve remedie voor de behandeling van rusteloze benen. Het is goedkoop, gemakkelijk om in te nemen en niet verslavend. In Aesculaforce tabletten zijn de zaden van de paardenkastanje verwerkt. Echter kan de effectiviteit van deze kleine tabletten door de jaren heen minder worden.

Mentholcrème (tijgerbalsem) voor RLS

Mentholcrème of zalf is ook een uitmuntende remedie tegen rusteloze benen. Om als voorbeeld te noemen kan je Tijgerbalsem of Vicks Vaporub gebruiken. Ze dragen bij aan het verlichten van rusteloze- en onrustige benen. Smeer een royale hoeveelheid mentholcrème / zalf op je benen en ga dan vervolgens naar bed. De enige keerzijde van deze methode is, dat menthol een zeer sterke geur heeft die lang blijft hangen en dat is allesbehalve romantisch.

Overige tips:

  • Voldoende bewegen
  • Eet zo gezond en regelmatig mogelijk
  • Vermijd langdurig rechtop staan of zitten
  • Geen strakke broeken aantrekken
  • Vermijd dranken met cafeïne
  • Probeer niet te roken

 

2 Berichten

  1. Avatar ria
  2. Avatar robert

Laat een reactie achter

Yoga Voor Spijsvertering

Yoga Voor Afvallen

Yoga Voor Fitness

Yoga Voor Flexibiliteit

Meld u nu aan voor onze
Nieuwsbrief!

Ontvang als bonus kortingcodes voor onze webshop!

Bedankt voor de inschrijving!

Er is iets fout gegaan!