Top 5 voeding voor gezonde hersenen

gezonde-voeding-hersenen

Voeding voor gezonde hersenen

Er zijn verscheidene voedingsmiddelen die gezond zijn voor je hersenen, maar er zijn een paar voedingsmiddelen die efficiënter en meer nutriënten bevatten dan de rest. We brengen de top 5 voedingsmiddelen voor de hersenen onder de loep. Top 5 voeding voor gezonde hersenen :

5. Bessen voor de hersenen

Bessen zijn erg gezond voor je hersenen en leervermogen. Blauwe Bosbessen zijn het meest bekend vanwege hun positieve effect op het globale leervermogen. Ze worden vaak genoemd als de beste bessen voor je brein. Bosbessen, braambessen en frambozen zijn rijk aan antioxidanten dat gezond zijn voor het stimuleren van het brein. Je kunt het verouderen van je hersenen tegen gaan door het eten van deze bessen.

4. Noten en zaden

Onder noten en zaden verstaan we pinda’s, amandelen, pecannoten, walnoten, pompoenpitten en vele andere noten en zaden. Deze zijn goed en gezond voor je hersenen en stimuleren het geheugen. Noten en zaden zijn rijk aan omega 3 en omga 6 vetten en daarnaast bevatten ze vitamine E en b6. Deze nutriënten zorgen ervoor dat jou hersenen goed en helder werken.

3. Groente met groene bladeren

Groenten met groene bladeren zoals spinazie en kool zijn erg goed voor het geheugen. Deze groenten helpen je om oude informatie in je hersenen makkelijker terug te halen. Deze eigenschap is te danken aan de aanwezigheid van vitamine b6 en b12 in deze groenten.

2. Vis voor gezonde hersenen

Vis is gezond voor je hersenen vanwege de aanwezigheid van omega 3. Een keer per week vis eten, verkleint de kans op alzheimer aanzienlijk. Omega 3 zorgt voor meer zuurstof toevoer naar je hersenen en daarnaast zorgt het ook voor om informatie beter te bewaren in je hersenen. De beste vissen om te eten voor een gezond brein zijn zalm, tonijn en haring.

1. Chocolade “cacao”

De belangrijkste ingrediënt van chocolade ”cacao” is erg gezond voor het brein. Wetenschappers hebben bewezen dat de antioxidanten gevonden in 3 theelepels cacaopoeder veel sterker zijn dan antioxidanten gevonden in andere voedingsmiddelen. Pure zwarte chocolade zorgt voor een verbeterd bloedstroom in je hersenen, waardoor je informatie beter opneemt en later ook terug oproept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *