Tijd Besteden | 8 Tips Om Je Vrije Tijd Beter Te Gebruiken

tijd besteden

Vrije Tijd

Waaraan kunnen we eigenlijk onze tijd besteden? Het is interessant om te overwegen dat we meer tijd hebben dan ooit tevoren. Hoewel velen hun tijd en zorg besteden aan voeding, kleding en onderdak voor zichzelf en hun gezinnen, besteden mensen gemiddeld nog steeds meer dan vijf uur per dag aan vrije tijd. Dus hoe kunnen we onze tijd het beste besteden? Wat moeten we elimineren, delegeren en minimaliseren?

“Dost thou love life? Then do not squander time, for that’s the stuff life is made of.”
– Benjamin Franklin

1. We moeten meer tijd alleen doorbrengen in plaats van met de onnodige drama’s om ons heen

Er zijn veel voordelen aan het doorbrengen van tijd alleen. Het verlicht stress, geeft ons een dieper perspectief van het leven en helpt ons om meer onafhankelijk te zijn. Het biedt ons ook meer duidelijkheid, doelen en definitie. Als we meer tijd besteden aan ons zelf kunnen we onnodige drama’s die ons omringen voorkomen. Onzin zoals kwetsende relaties en negatief gepraat zal ons alleen maar ongelukkig maken.

2. We moeten meer tijd besteden aan lezen in plaats van TV kijken

TV kijken is niet alleen een vrijetijdsbesteding maar steeds vaker een verslaving. In de Verenigde Staten kijkt volgens het US Bureau of Labor Statistics de gemiddelde Amerikaan 2,8 uur TV per dag. Dit kan oplopen tot 9 jaar van TV kijken voor een gemiddeld persoon. We kunnen ook al die tijd besteden aan iets productievers en aangenamer, zoals lezen. Lezen zal je helpen om de mensen om je heen, de wereld en jezelf te leren kennen en te begrijpen.

3. We moeten tijd doorbrengen met onze gezinnen in plaats van dwangmatig druk te zijn

Ons gezin moet in ons leven een prioriteit blijven. Zij zijn de reden dat we zoveel dingen doen in het leven. Het is echter gemakkelijk om de mensen die ons motiveren om hard te werken te verwaarlozen. Meer tijd besteden aan je gezin biedt je de gelegenheid om de fundamentele dingen van het leven te waarderen.

4. We moeten meer tijd besteden aan het geven aan anderen in plaats van de dingen na te streven die we niet kunnen hebben

Geven maakt ons gelukkiger en productiever. Het betekent ook dat we een bijdrage leveren aan de oneindige cyclus van het leven. We zouden geen reservoir moeten zijn, maar een rivier die bijdraagt aan de stroom van het leven. Het is gemakkelijk om te concluderen dat we niet genoeg hebben, dus waarom zouden we moeten geven? Maar je moet waarderen wat je al hebt en dat leren delen.

5. We moeten voor onszelf zorgen in plaats van ons zorgen te maken over mislukkingen en fouten

Er zijn een heleboel schijnbaar succesvolle mensen die veel geld hebben, maar waarvan het mentale en fysieke welzijn verschrikkelijk is. Langzaam worden ze geconsumeerd door stress en mislukkingen en raken ze de richting waarin ze gaan kwijt. Het is beter om voor onszelf te zorgen door het doen van oefeningen en het nemen van pauzes voordat we ons zorgen maken over dingen waar we geen controle over hebben.

6. We moeten actie ondernemen in plaats van dingen uitstellen

Er is nooit een perfecte tijd. Van uitstel komt afstel. Maar we kunnen het beste gebruikmaken van onze tijd door onze ware verlangens achterna te gaan. Jaag je dromen na, want er is nooit een betere tijd om te beginnen dan nu.

7. We moeten onszelf leren ontwikkelen in plaats van in verkeerde relaties te blijven hangen

We moeten tijd besteden aan het leren van iets. Het leren van nieuwe dingen is eindeloos en grenzeloos. We zijn niet op deze planeet om te stagneren, maar om te blijven zoeken en onszelf te blijven herontdekken. Verkeerde relaties kunnen proberen om onze eigenwaarde te verbrijzelen en onszelf minder acceptabel te voelen, maar we weten dat we onze tijd in plaats daarvan op een betere manier kunnen gebruiken.

8. We moeten goede gewoontes aannemen in plaats van geld te blijven besteden aan verkeerde keuzes

Het aannemen van goede gewoontes bespaart ons tijd en middelen. Het helpt ons ook om ons meer ontwikkeld en waardig te voelen. Ons geld uitgeven aan nutteloze dingen kunnen invloed hebben op onze toekomst en de echte plannen waar we van plan waren om ons aan te houden. We kunnen dus beter onze tijd besteden aan het aannemen van goede gewoontes in plaats van geld besteden aan verkeerde keuzes.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *