Wakker Worden | 10 Tips om je ’s ochtends een vliegende start en meer energie te geven!

wakker worden energie

’s ochtends meer energie?

Wakker worden in de ochtend is eenvoudig. Maar met energie uit bed komen is moeilijk. Geloof het of niet, het is mogelijk om bij het krieken van de dag een volledig energiepotentieel te hebben. Als je een goede planning maakt voor het slapengaan en deze volgt als je opstaat, zul je merken dat de ochtenden een koud kunstje zijn. Het is echt waar; niet goed na kunnen denken ’s ochtends kan met slechts een paar eenvoudige stappen worden vermeden.

Wat kun je doen voor het slapen gaan?

1. Open de gordijnen

Er is niets beter dan wakker worden met een beetje zonlicht om jouw logge brein te vertellen dat het tijd is voor een veelbelovende dag! Door de ochtendzon voel je je meer alert, positief en klaar om je dag te beginnen.

2. Pak een snack

Geniet van het nachtelijk hunkeren door een uur voor het slapen gaan nog een gezonde snack te nemen. Honger in de avond kan slecht slapen en een ochtendhumeur veroorzaken. Als je je met een banaan of een paar wortelen met hummus ontspant na een lange dag zul je een goede nachtrust krijgen en je beter voelen als je wakker wordt.

Wat kun je doen als je wakker wordt?

3. Drink meer water

Uitdroging is een van de belangrijkste oorzaken van slaperigheid en weinig energie hebben na het wakker worden. Het drinken van een groot glas water zodra je wakker wordt zal wonderen doen voor je stofwisseling.

4. Sta op om je wekker af te zetten

Het ergste wat je kunt doen ‘s ochtends is op je snooze-knop drukken! Plaats je wekker wat verder weg van je bed zodat je gedwongen zult worden om op te staan om deze uit te schakelen. Plus, dat als de warmte die onder je dekens zit ontsnapt, het minder verleidelijk zal zijn om een paar minuten langer in bed te blijven liggen!

5. Meezingen

Als je energieniveau laag is, waarom leen je dan niet wat van een lied waar je energie van krijgt? Het luisteren naar je favoriete muziek in de ochtend zal je willen laten dansen en meezingen, Waardoor je lichaam en geest zullen wakker worden. Het beste van alles is, dat het een geweldige manier is om je humeur te stimuleren en het tempo te bepalen voor een geweldige dag!

6. Neem een goed ontbijt

Wakker worden met een hongerig gevoel is vervelend. Je kunt wat noten eten terwijl je je eerste maaltijd bereidt: met een lege maag, zal het niet lang duren voordat je je weer slaperig begint te voelen! Bestrijd vermoeidheid met een heerlijk en voedzaam mengsel van je favoriete gezonde voeding. Het ontbijt is de beste maaltijd van de dag; dus sla deze niet over!

7. Heb plezier!

Jouw ochtend zal het tempo voor je hele dag bepalen, dus zorg ervoor dat je ervan geniet! Vind manieren om het een beetje leuker te maken met bijvoorbeeld een funky pyjama of een grappige koffiemok. Kijk naar een leuke talkshow of speel een spel met je gezin en je zult je direct gelukkiger en optimistischer voelen over wat de dag je te bieden heeft.

8. Wakker worden ? Beweeg je lichaam

Joggen of touwtje springen met je oude springtouw is een geweldige manier om je energie te stimuleren. Door het doen van oefeningen zal elke spier die je nodig hebt wakker worden!

Manieren om het vol te houden

9. Zorg voor routine

Het hebben van een routine zal je helpen om je gedisciplineerd te houden aan de nieuwe gewoontes die je probeert te vormen. Je zult merken dat door het organiseren van je ochtenden je in staat zult zijn om meer activiteiten uit te voeren, je talentvoller te voelen en je wordt aangemoedigd om door te gaan en elke ochtend weer wakker worden! Wees niet bang om activiteiten te plannen zodat je iets hebt om naar uit te kijken, zoals op wonsdagochtend zwemmen of lekkere pannenkoeken bakken op vrijdagochtend.

10. Maak er iets leuk van

Plan je ochtend in met vrienden. Zo zal je er meer naar uitkijken, prettiger wakker worden en ’s ochtends en meer gaan doen. Probeer een keer per week af te spreken om te ontbijten met je beste vriend of vraag een familielid als je loopmaatje. Tijd doorbrengen met andere mensen aan het begin van de dag zal ervoor zorgen dat je je aan je routine houdt en de sociale interactie zal je doen verlangen naar meer!

Ook interessant om te lezen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.