Negatieve Mensen | 10 Types Waar Je Voor Moet Oppassen!

negatieve mensen-gezond10

Negatieve Mensen

Stressoren zijn altijd aanwezig in ons leven. Om meer te bereiken en productiever te zijn moeten we negatieve mensen en stressoren uit ons leven krijgen. Focussen op prioriteiten en het onkruid verwijderen uit ons leven kan bevorderlijk zijn om vooruit te gaan in het leven. Maar eerst moeten we deze negatieve mensen identificeren.

1. De Egoïst

Trotsheid is soms een deugd. Maar arrogant zijn betekent dat je vol van jezelf bent en gelooft dat je beter of superieur bent dan iedereen rond jou. In de buurt van iemand zijn die je niet met respect behandelt maar je intimideert en kleineert kan slecht zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Deze negatieve mensen kunnen een heel negatieve invloed op je zelfvertrouwen hebben. Probeer deze mensen daarom zo veel mogelijk te vermijden of zelfs uit je leven te bannen.

2. De Jaloerse Bok

Het lijkt alsof deze mensen jouw moeilijke tijden meer appreciëren dan jouw gloriemomenten. Zij denken dat zij jouw succesmoment verdienen en jij niet. Je kan proberen om van deze negatieve mensen jouw supporters en fans te maken door hen te laten weten dat ze deel uitmaken van jouw succes. Maar zulke mensen verontwaardigen je liever omdat je nederig en bescheiden bent. Dit moet te allen tijde vermeden worden.

3. Het Stuk Pretentie

Deze types van negatieve mensen doen enkel alsof ze je vrienden zijn als het voor hen aangenaam is. Als je hun hulp nodig hebt, vertrekken ze en blijven ze weg. Je kan er niet op vertrouwen; je moet hun pretentieuze eigenschappen herkennen en grenzen stellen in zulke relaties.

4. Het Stilstaande Type | Negatieve mensen

Deze types vervormen je vooruitgang en sleuren je terug naar jouw oude gewoontes. Ze geloven in stilstaan en willen dat jij dezelfde persoon blijft die je ooit was. Dit type is misschien moeilijk te herkennen maar het zijn mensen die altijd al een groot deel van jouw leven hebben uitgemaakt en misschien moeilijk te negeren zijn. Maar het is beter om hen duidelijk te maken hoe belangrijk succes voor jou is en hen daaraan te herinneren. Als zij er niet mee kunnen leven dan is het voor jou ook duidelijk dat het negatieve mensen zijn en jou je succes niet gunnen.

5. De Veroordelende

Niets is goed genoeg voor dit type negatieve mensen. Ze geloven dat iedereen bekritiseerd en uitgescholden moet worden in plaats van geprezen. Zelfs als je intenties goed zijn en je hen duidelijk probeert te maken hoe oprecht jouw beweegredenen zijn, luisteren ze niet. Ze zijn verschrikkelijk in communicatie, omdat ze geen goede luisteraars zijn. Hun negatieve praat negeren of hun minachtende praat vermijden kan goed zijn voor jouw vooruitgang.

6. De Controleur

Dit type is een control freak. Ze willen dat jij hen volgt. Ze kunnen onoprecht, schalks en sluw zijn bij het proberen jou te doen draaien of overhalen jou om hun wensen te vervullen. Doordat jij de wensen van deze negatieve mensen vervult, kunnen zij succesvol worden dankzij jou hulp. Boven zulke mensen staan kan misschien de beste optie zijn, omdat je hen echt niet kan overtuigen of hen beter kunt maken.

7. Het Liegebeest

Het is waar dat er vaak gelogen wordt en dat sommige leugens geen kwaad kunnen; toch zijn er negatieve mensen die vaak liegen en jou kunnen vernietigen. Om te groeien moet je jezelf met betrouwbare mensen omringen die je steunen en openhartige en eerlijke meningen geven.

8. De Roddelaar

Deze types van mensen zijn onzeker en gebruiken hun tong om feiten te veranderen en informatie te vervormen. Deze negatieve mensen willen geaccepteerd en erkent worden. Door dit te doen, krijgen ze misschien de aandacht die ze willen. Zelfs als je de problemen probeert op te lossen die zij hebben veroorzaakt, is de enige manier om het probleem echt op te lossen hen uit je leven bannen, omdat ze negatieve invloed kunnen hebben.

9. De Parasiet

Zulke mensen zijn enkel in jouw leven om je leeg te zuigen en zich te kunnen voeden aan jou. Gebruikt worden kan soms goed zijn, maar niet met de parasieten. Hun intenties zijn enkel goed voor hun zelfzuchtigheid. Zulke negatieve mensen moeten te allen tijde vermeden worden.

10. Het Slachtoffer

Slachtoffers aanvaarden nooit verantwoordelijkheid. Ze kunnen fantastisch goed met hun vinger naar anderen wijzen en accepteren nooit dat zij een fout gemaakt hebben. De kettingreactie die zij veroorzaken kan nadelig zijn voor jouw succes. Het beste is om deze type van negatieve mensen kwijt te raken en hen uit je leven te bannen.

Ook interessant om te lezen:

One Comment

  1. sdsd

    Ik heb het idee dat iemand dit vanuit jaloezie en emoties heeft getypt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *