Hijama | Cupping therapie een alternatieve geneeswijze

Hijama cupping therapie - gezond10

Wat is hijama of cupping?

Hijama of cupping is een veilige, non-invasieve en voordelige manier van het genezen en voorkomen van veel verschillende ziekten. Hoewel het Chinese gebruik van deze methode beperkt was tot bepaalde medische complicaties, zoals longinfecties, verkoudheden, het behandelen van orgaanproblemen, gewrichtspijn, etc., hebben de voordelen van hijama een veel breder bereik.

Het woord ‘hijama’ betekent ‘onttrekken’ in het Arabaisch. Hijama cupping wordt nu erkend als een alternatief geneesmiddel of alternatieve manier van het behandelen van verschillende ziekten en lichamelijke aandoeningen.[1] De moderne medische wetenschap onderschrijft ook de verschillende voordelen van hijama en moedigt deze praktijk zelfs aan voor verschillende ziekten.

In deze niet-chirurgische verrichting wordt het gid of ‘slecht’ bloed uit het lichaam onttrokken. Bepaalde ‘hijama punten’op het lichaam worden gebruikt om dit te doen. Op deze geselecteerde punten wordt het bloed opgehoopt en vervolgens uit het lichaam gezogen met een klein zuigsysteem.

Hoe wordt hijama uitgevoerd?

Ten eerste wordt een gemiddelde hoeveelheid olie op het betreffende gebied aangebracht. Er wordt gebruik gemaakt van zwartzaadolie of olijfolie. Dit helpt om de huid te prepareren en het comfort te verhogen zodra de beker is aangebracht, het verbetert de afdichting tussen de mond van de cup en de huid en in het geval van massage hijama biedt het ook de nodige smering zodat de beker soepel en vrij over de huid kan bewegen.

Iedere behandeling begint met het aanbrengen van een cup – of meerdere cups – op de geschikte punten met gematigde zuigkracht. Er wordt gebruik  gemaakt van draagbare, handmatige pompen, aangezien dit veruit de meest nauwkeurige methode is om voor de juiste druk binnen de cup te zorgen.

Hijama cupping - gezond10

Deze cups blijven vervolgens enkele minuten op de huid zitten. In het geval van Dry Hijama worden de cups vervolgens verwijderd en vervangen, waarbij de zuigkracht wordt aangepast op de hoofdbehandeling.

Ze zouden dan tussen de 5 en 20 minuten op de huid blijven zitten. In het geval van Massage Hijama worden een of meerdere cups gebruikt om de huid en de onderliggende weefsels te manipuleren.

Een Sunnah Hijama behandeling bevat eveneens het vrijkomen van stilstaant subcutaan bloed van het punt of punten die behandeld worden. Dit vindt plaats door zeer kleine krassen op het huidoppervlak aan te brengen, waardoor een kleine hoeveelheid bloed door de huid komt.

Na het toedienen van deze krassen worden de cups vervangen en tot 20 minuten op de huid geplaatst, afhankelijk van het doel en de aard van de behandeling. De cups worden tenslotte verwijderd en het gebied wordt schoongemaakt. De behandeling is dan voltooid.

Enkele voordelen van hijama cupping

Hoewel Hijama een zeer eenvoudige behandeling is, levert het vergaande effecten. Onze gezondheid en welzijn zijn verbonden aan ons afweersysteem en zijn volledig afhankelijk van de bloedstroom en Qi (energie) en lichaamssappen, zoals hormonen en lymfatische vloeistoffen. De traditionele geneeskunde leert dat alle pijn te wijten is aan een stagnatie van deze symptomen. De cups in hijama hebben een geweldige zuigkracht en dit is een spectaculaire techniek voor het verminderen van pijn en het vergroten van het gevoel van welzijn.

Het is erkend dat hijama cupping de stroom van energie in het bloed bevordert. Het verwijdert gifstoffen en ander afvalstoffen uit het bloed. Het helpt de hersteltijd te verkorten en mensen herstellen veel sneller van ziekten na hijama.

[box type=”shadow”]Conclusie: hijama cupping staat bekend voor het voorkomen van veel verschillende aandoeningen en kan daardoor gezien worden als een van de beste preventieve maatregelen tegen veel ziektes.

Hijama heeft stimulerende en versterkende effecten, dus het levert een succesvolle behandeling voor de volgende aandoeningen:

[box type=”shadow”]Conclusie: Hijama heeft geen bijwerkingen zolang de behandeling juist wordt uitgevoerd. Het is ook goed om op te merken dat ongeveer 70% van de ziekten en aandoeningen worden veroorzaakt door slechte circulatie van bloed in het lichaam. Daarnaast worden we ziek of functioneren onze organen slechter wanneer ons bloed blijft stromen terwijl het vol gifstoffen en ander afvalmateriaal zit. Wanneer de gifstoffen uit het lichaam of uit het bloed worden verwijderd herstellen we niet alleen sneller van een ziekte, maar zijn we ook minder vatbaar voor andere ziekten of aandoeningen. Hijama is de beste manier om gifstoffen uit het bloed te halen, wat logischerwijs tot een gezond en goed functionerend lichaam leidt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *