Tandvlees en gebit
Wie wil nou niet een stralend, schoon en gezond gebit, en daarnaast ook nog eens een gezond tandvlees? Hoe dan ook, als jij op zoek bent naar een stralende glimlach en goed voor je tanden wilt zorgen, dan is het verstandig om dit artikel goed te lezen om achter te komen welke voedingsmiddelen nou gunstig zijn voor je tandvlees en gebit.
Speeksel voor witte tanden
Appels, peren en guaves bevorderen de speekselproductie, waardoor eventuele tandaanslag en voedselresten van de tanden in de loop der tijd weggespoeld worden. Bloemkool en komkommers stimuleren ook de speekselproductie. Dit is een natuurlijke manier om tandplak weg te spoelen en de tanden schoon te houden.
Kaas tegen tanderosie
Kaas is verrijkt met eiwitten, calcium en fosfor. Deze stoffen bieden formidabele bescherming tegen verschillende soorten zuren die zich bevinden in je mond. Voor een natuurlijke bescherming tegen tanderosie is het consumeren van kaas pertinent verstandig.
Sesamzaadjes tegen tandplaque
Sesamzaadjes zorgen voor een ontbinding van de tandplaque, en bovendien helpen ze bij de opbouw van tandglazuur. Hierdoor zal je met een parelwitte tanden rondlopen. De appetijtelijke zaden zijn tevens rijk aan calcium, die zeer gunstig is voor zowel je gebit als voor je kaakbot.
Zalm voor stevige tanden
Zalm bevat calcium en vitamine D, voedingstoffen die noodzakelijk zijn voor gezonde botten en tanden.
Mondbacteriën tegen gaan met shiitake paddenstoelen
Shiitake paddenstoelen werken zeer effectief tegen de groei van mondbacteriën. Het schijnt zo te zijn dat de lentinan in de paddenstoelen antimicrobiële eigenschappen bevatten, die zich bezighouden met het ruïneren van dergelijke bacteriën die het tandglazuur en het tandbeen aantasten.
Rode uien tegen tandbederf
Rode uien zijn daadwerkelijk goed voor de tanden. Ze vernietigen namelijk de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor Cariës (tandbederf).
Ananas voor gezond tandvlees
Ananas fungeert als een natuurlijke vlekkenverwijderaar. Bovendien is het goed voor het tandvlees. We moeten echter niet vergeten dat het tandvlees heel kwetsbaar is. Het moet keurig verzorgd worden om vervelende kwalen tegen te gaan. Door regelmatig ananas te consumeren wordt het tandvlees aanzienlijk sterker.
Broccoli beschermt het tandglazuur
Groene groenten zoals broccoli, sla en spinazie bevatten ijzer. Ijzer vormt een beschermlaag die een natuurlijke barrière vormt voor hardnekkige vlekken. Deze beschermlaag beschermt tevens het tandglazuur tegen zuren.
Gember beschermt het tandvlees
Gember heeft een anti-inflammatoire eigenschappen. De Ontstekingsremmende eigenschappen van gember ondersteunen gezonde weefsels rondom de tanden.
Wortel voor gezond tandglazuur
Wortel is een bijzonder rijke bron van vitamine A. Vitamine A is noodzakelijk voor een gezond tandglazuur.