Eczeem behandelen of voorkomen

Eczeem gezond10.com

Avocado en aloë vera tegen eczeem

Kan lokaal worden aangebracht om de huid te helpen hydrateren en te genezen. Mix een of beide tot een crème en breng deze aan op de huid gedurende 20 minuten en was het vervolgens voorzichtig af met warm water.

Gepasteuriseerde zuivelproducten

Vervang gepasteuriseerde zuivelproducten voor zuivelvrije kefir, zuurkool en andere gefermenteerde voedingsmiddelen. Gepasteuriseerde zuivel kan te zuur zijn en de andere potentiële hormonen en chemicaliën kunnen het immuunsysteem schaden en huidaandoeningen als eczeem en acne verergeren.

Vervang zuurproducerende voedingsmiddelen

Vervang graan-gevoed rundvlees, varkensvlees en kip gedurende een aantal weken voor gras-gevoede vleessoorten, donkergroene bladgroenten, hele stukken fruit en gekiemde noten of zaden en zie of er een verbetering plaatsvindt.

Vervang je oliën voor een koudgeperste, biologische, extra vierge kokosolie.

Eet meer levende voedingsmiddelen

Verse sappen, fruit & groene smoothies, salades en licht gestoomde groenten.

Drink groene groentesappen

Met ingrediënten zoals selderij, komkommer, boerenkool, peterselie, koriander en gember.

Probioticum

Neem een zuivelvrij probioticum om je gezonde darmbacteriën te ondersteunen en weer op te bouwen. Je kunt ook gekweekt voedsel als zuurkool, kokosnoot kefir en miso eten.

Cafeïne

Vermijd cafeïne, aangezien dit eczeem kan verergeren. Drink in plaats daarvan water. Hydratatie is belangrijk.

Verwijder gluten uit je dieet

Deze verschuilen zich mogelijk in verpakt voedsel, brood en ontbijtgranen. Vervang deze door gekiemde, volle granen of vers fruit, groente, peulvruchten, noten, zaden en zeewier. Je kunt heerlijke zeewier blends vinden op HarmonicArts.ca.

Een voedsel dat rijk is aan Omega 3 voor eczeem

Zoals chia, hennepzaad en walnoten (zalm als je van vis houdt). Je kunt ook een olie als Udo’s oil of hennep vinden in je lokale health food winkel. Daarnaast is spirulina een uitstekend voedingsmiddel voor huidaandoeningen, aangezien het rijk is aan vetzuren en eiwit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *