2 oefeningen die het risico op diabetes verlagen

diabetes oefeningen - gezond10

Het risico op diabetes verlagen

Heb je wat motivatie nodig voor dat goede voornemen om vaker naar de sportschool te gaan? Nieuw onderzoek toont aan dat bepaalde oefeningen mogelijk je risico op diabetes verlagen.

Doktoren zijn al een tijdje op de hoogte van het verband tussen diabetes en lichamelijke beweging, maar tot nu toe werd gedacht dat aerobische workouts, zoals joggen, je risico zou verlagen. Maar een recent onderzoek bij bijna 100.000 vrouwen toonde een nieuw verband aan.

Vrouwen die kracht- en conditie training deden – her krachthonk ingingen – verlaagde hun risico op diabetes met 14 procent voor iedere 60 minuten van lichamelijke beweging per week. Degenen die deze workouts meer dan 150 minuten per week deden, verlaagden hun risico met maar liefst 40 procent.

Ben je niet zo van het bankdrukken? De studie concludeerde verrassend genoeg dat lichtere vormen van lichaamsbeweging, zoals yoga, ook meetelden. Onderzoekers speculeerden dat de oorzaak hiervan zou kunnen liggen bij het feit dat deze vormen van lichaamsbeweging het verlies van spiermassa voorkomen of het gebruik van glucose door het lichaam beïnvloedt.

Maar geef je ochtend jog nog niet helemaal op! Het blijkt dat de magische formule bestaat uit een combinatie van aerobische oefeningen en krachtoefeningen. Vrouwen die 150 minuten aan aerobische oefeningen en 60 minuten aan krachtoefeningen per week deden, verlaagden hun risico op diabetes met tweederde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *