WHO kondigt veranderingen aan na kritiek op Ebola uitbraak!

Ebola - gezond10

Na felle kritiek over de manier waarop World Health Organization (WHO) de uitbraak van Ebola heeft behandeld, heeft Dr. Margaret Chan (WHO directeur) wijzigingen aangekondigd gericht op de manier waarop de organisatie noodsituaties behandelt.

Ebola uitbraak zorgde voor meer dan 11.065 doden en 26.000 besmettingen in West Afrika, met name Liberia, Sierra Leone en Guinee. Eerder deze maand, werd Liberia vrij van Ebola transmissie verklaard.

Critici zeggen dat de WHO inefficiënt was en treuzelde om een noodsituatie te oproepen bij Ebola. Ebola uitbraak begon in 2013 en WHO verklaarde een volksgezondheidscrisis pas in augustus 2014. Terwijl de stafleden al maanden de ernst van de epidemie aangaven.

Dr. Margaret Chan verkondigde een nieuw programma dat zich zal bezighouden met gezondheid noodsituaties. Het programma zal laten zien wat er moet gebeuren bij een noodsituatie binnen 24, 48 en 72 uur, en niet maanden.

“Ik wil nooit meer zien dat de organisatie geconfronteerd wordt met een situatie waarop het niet voorbereid is” zei ze. Chan is ook op zoek naar 100 miljoen dollar om de nieuwe programma te financieren.

Bron: CNN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *