Wetenschappers hebben eindelijk het hersengedeelte voor verwerking van spraak ontdekt!

hersengedeelte spraak - gezond10

Een studie toont de ontdekking van het hersengedeelte dat verantwoordelijk is voor de verwerking van spraak. Een onderzoeksteam van New York zei dat de vraag of er “een specifiek deel van de hersenen verantwoordelijk is voor de verwerking van spraak” eindelijk beantwoord kan worden na jaren studie.

“We weten nu dat er ten minste een deel van de hersenen gespecialiseerd is in de verwerking van spraak en geen rol hebben in de behandeling van andere soorten geluiden.” Zei David Poeppel een professor in de afdeling Psychology and Center for Neural Science.

De studies werd uitgevoerd met vrijwilligers waarbij de hersensactiviteit gescand werd terwijl ze naar verschillende geluiden luisterden die varieerden van blaffende honden, pingpong tot vuurwerk. Om er achter te komen dat de deelnemers reageren op spraakklanken en niet op een gemeenschappelijke taal die ze kennen, moesten ze luisteren naar de Duitse woorden die ze niet begrepen.

Het resultaat was dat alle geluiden activiteit vertoonden in de “temporal lobe’s auditory cortex” terwijl spraakklanken een activiteit veroorzaakten in de “temporal sulcus”. Dit bracht de onderzoekers tot de conclusie dat “temporal sulcus” verantwoordelijk is voor de verwerking van spraak.

De studie verscheen in het tijdschrift Nature Neuroscience.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *