Knoflook gezond

Knoflook gezond

Één van de bekendste natuurlijke voedingsmiddelen is de knoflook. Knoflook wordt zowel vers (geperst) als in poedervorm (gedroogd en gemalen) toegepast. Knoflook is een kruid met een zeer doordringende smaak en geur. Al in de oudheid werd knoflook gebruikt als remedie tegen talrijke ziekten. Is knoflook gezond? Hieronder zijn 10 voordelen van knoflook weergegeven.

Knoflook gezond en goed voor het bevorderen van immuunsysteem

Het is bewezen dat knoflook evenzeer nuttig is voor het versterken van het immuunsysteem als voor het bestrijden van verschillende infecties. Knoflook is een fenomenale groente, die het immuunsysteem bijvoorbeeld in de winter stimuleert, zodat je lichaam beschermd is tegen griep en verkoudheid. Daarom is knoflook gezond en goed voor het lichaam.

Antibacteriëel en antischimmel

Allicine is een antibioticum dat voorkomt in knoflook. Het werkt zeer efficiënt tegen verscheidene bacteriën, waaronder MRSA, ESBL en andere resistente bacteriën. Daarnaast knoflook werkt ook tegen bepaalde schimmelinfecties.

Knoflook gezond en goed bij hyporthyreoïdie

Hyporthyreoïdie is een aandoening waarbij er een tekort aan schildklierhormoon in het bloed aanwezig is. Knoflook wordt beschouwd als een effectieve behandeling voor patiënten met Hyporthyreoïdie, het is immers zo dat knoflook verrijkt is met jodium.

Knoflook tegen scheurbuik

Knoflook bevat aanzienlijk veel vitamine C. Die hebben we nodig voor allerlei processen in ons lichaam. Door vitamine C tekort kan scheurbuik ontstaan, daarom is knoflook een van de beste middelen tegen scheurbuik.

Knoflook tegen kanker

Uit onderzoek is gebleken dat knoflook tegen minstens vijf vormen van kanker beschermt: prostaatkanker, slokdarmkanker, maagkanker, colonkanker, eierstokkanker en borstkanker. Om dit reden is Knoflook gezond en goed voor het lichaam.

Regulatie bloedsuikerspiegel

Het regelt ook de bloedsuikerspiegel en beheert het insulineniveau in het bloed. Er is ook aangetoond dat bepaalde complicaties van diabetes mellitus wordt voorkomen. Echter patiënten die insuline gebruiken moeten eerst de dosering van knoflook met de arts bespreken.

Wondgenezing

Door knoflook kunnen de wonden sneller genezen. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog werd het als een sterk antibioticum gebruikt tegen de wondinfecties.

Knoflook gezond en goed tegen hart- en vaatziekten

Dat knoflook gezond is weten we nu wel. Een van de redenen waarom knoflook gezond is het volgende. Knoflook is cholesterolverlagend en bloedverdunner, daardoor verlaagt het risico op een hartinfarct en herseninfarct. Daarnaast werkt het bloeddrukverlagend door vasodilatatie, hierdoor neemt het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten af.

Knoflook tegen artrose

Een Britse studie toont aan dat een voeding met veel groenten zoals knoflook, ui en prei het risico op artrose bij vrouwen kan beperken.

Lokaal gebruik van knoflook gezond

Knoflookolie kan lokaal bij oor- en neusinfecties en bij geïnfecteerde wonden gebruikt worden. Dit is goed tegen infecties. Daarom is knoflook gezond en goed voor het lichaam.

Ook interessant om te lezen is dit artikel over de gezondheidsvoordelen van wortel. 

 

7 Berichten

  1. Avatar Johanna Visser
  2. Avatar Cas van dijk
  3. Avatar Zoë Meijer
    • Avatar Esmee
  4. Avatar rumeysa
  5. Avatar kimberley pex
  6. Avatar kimberley pex

Laat een reactie achter

Yoga Voor Spijsvertering

Yoga Voor Afvallen

Yoga Voor Fitness

Yoga Voor Flexibiliteit

Meld u nu aan voor onze
Nieuwsbrief!

Ontvang als bonus kortingcodes voor onze webshop!

Bedankt voor de inschrijving!

Er is iets fout gegaan!