Serieuze relatie | 10 tekenen dat je in een volwassen relatie zit!

serieuze relatie - gezond10

Zit jij in een volwassen relatie?

Een mooie glimlach van oor tot oor verschijnt op je gezicht als je kijkt naar je partner aan de andere kant van de kamer. Je bent op dit moment zo gelukkig dat je niets anders kunt doen dan glimlachen. Je partner maakt je gelukkig en haalt het beste in je naar boven. Als dit geweldig klinkt zijn hier 10 tekenen dat je in een serieuze relatie zit!

1. Jij en je partner kibbelen weinig

Jij en je partner hebben heel weinig of helemaal geen ruzie. Dit is zo belangrijk in relaties. Koppels die voortdurend ruzie maken en vechten om elk klein ding zijn gedoemd te mislukken. In een serieuze relatie zou dit namelijk niet voor moeten komen. Deze paren begrijpen elkaar niet en er is duidelijk geen connectie op een bepaald niveau. Tuurlijk is het normaal om zo nu en dan ruzie te hebben maar als dit vaak voorkomt en om de kleinste dingen gaat dan zal dit relatie snel richting het einde brengen. Niet dat dit niet op te lossen valt, maar dat vereist wel veel werk en aandacht. Als je dit probleem niet hebt, hoef je je geen zorgen te maken!

2. Jouw ruzies zijn ergens goed voor

Als je wel onenigheid krijgt met je significante andere, is het eindresultaat meestal iets productiefs. Je hoeft niet alleen maar te schreeuwen of lelijke ruzies met elkaar te hebben in een poging om elkaar terecht te wijzen, maar wel voor een nobel doel. Jullie ruzies zijn meer respectvolle meningsverschillen en je luistert naar elkaar met een open geest. Aan het einde van deze meningsverschillen zijn beide partijen tevreden en klaar om verder te gaan zonder wrok. Als men zo kan omgaan met ruzies dan weet men dat hij/zij in een serieuze relatie zit.

3. Je vertrouwt elkaar volledig

Of het nu gaat om het toestaan aan je echtgenoot om uit te gaan met vrienden, niet de drang te hebben om zijn telefoon te controleren, het niet jaloers zijn op vrienden van het tegenovergestelde geslacht of gewoon geen twijfel hebben dat je partner ooit iets zou doen om jullie relatie in gevaar te brengen. Als je deze dingen over je significante andere kan voelen en hij/zij voelt hetzelfde over jou, ben je een zeer gelukkig persoon en is er geen twijfel dat jij in een serieuze relatie zit!

4. Je voelt je goed over de toekomst

Als je in een volwassen relatie zit ziet je toekomst er rooskleurig uit. Je kunt lachen als je aan de toekomst denkt en wanneer je je aanstaande leven samen voorstelt. Je weet diep van binnen dat je het juiste doet en dat je met de juiste persoon bent.

5. Je hebt er geen spijt van dat je met die persoon bent

Als je in een serieuze relatie zit dan heb je geen verlangens om bij iemand anders te zijn. Alles wat er toe doet is de persoon met wie je bent. Je hebt geen spijt om je te vestigen met hem/haar en een andere persoon in plaats van hem/haar lijkt volkomen onbelangrijk. Je hebt alleen maar oog voor hem/haar.

6. Jullie communiceren geweldig

Je kunt vrijuit praten over iets zonder dat je het gevoel hebt dat je het eruit hoeft te trekken. Je verzwijgt nooit dingen die je dwars zitten. Je houdt van het bespreken van verschillende onderwerpen, bezorgdheden, problemen, plannen en ideeën. Jullie zitten op dezelfde golflengte en je uit dit regelmatig. Vrije communicatie is heel belangrijk in een serieuze relatie.

7. Je denkt in termen van “wij” in plaats van “ik”

Voorheen was het alleen jij, nu is het jullie samen. Hoewel je weet dat jullie aparte mensen zijn met aparte levens en aparte zielen, houd je ervan je leven met die ene speciale persoon te delen. Je denkt in termen van “wij” in plaats van alleen “ik”, wat betekent dat je altijd rekening met je partner houdt bij de beslissing over belangrijke dingen. Je denkt na over jullie beiden als je de weekends, de financiën en de toekomstige doelen en alles wat daar tussenin zit plant. Dit zal jullie band sterk houden en je zult jezelf belangrijk voelen voor je partner. Je beseft dan ook meteen dat er een toekomst is voor jullie en dat je in een serieuze relatie zit.

8. Je respecteert je partner volledig in een serieuze relatie

Je respecteert je partner op alle mogelijke manieren. Je respecteert zijn/haar waarden. Je respect voor zijn/haar gevoelens. Je respecteert zijn/haar karakter. Je respecteert zijn/haar kijk op het leven. Je respecteert zijn/haar tijd. Je respecteert zijn/haar carrière. Je respecteert zijn/haar doelen. En nog belangrijker, je respecteert je relatie met haar/hem. Je respecteert alles over hem/haar, zodat zij zich in een volwassen relatie voelt en jou ook respecteert.

9. Je kunt niet wachten om hem/haar te zien als je weg bent

Je wilt hem/haar steeds vaker in je leven hebben of je wilt hem/haar zien als hij/zij weg is. Hoewel je geniet van je tijd alleen, kun je niet wachten om hem/haar weer te zien. Je mist hem/haar als deze weg is en je voelt dat je al je tijd met hem/haar wilt doorbrengen. Als dit wederzijds is, dan weet je dat je in een serieuze relatie zit en dat het alleen maar beter zal gaan als jullie begripvol zijn voor elkaar.

10. Je houdt werkelijk van hem/haar

Je hoeft daar niet over na te denken, het komt gewoon vanzelf. Als je in een serieuze relatie met iemand zit, houd je echt van hem/haar. Hij/zij maakt je blij en je genegenheid voor hem/haar kan niet worden ontkend. Hij/zij is alles wat je altijd al wilde in een partner en je houdt oneindig veel van hem/haar!

De juiste relatie vinden kan enige tijd duren. Als je het gevoel hebt dat de eerder genoemde symptomen niet passen bij de relatie waar je je momenteel in bevindt, kan het misschien tijd zijn om verder te zoeken. Omwille van zowel jou als je partner, kan het beter zijn om verder te kijken. Maar als je een aantal van de tekenen hierboven herkent en ze resoneren met je dan weet je dat je in een serieuze relatie zit, van harte gefeliciteerd! Je hebt met succes iemand gevonden om de ervaringen van het leven mee te delen. En er is geen groter geschenk aan de mensheid dan de mogelijkheid om je liefdevol te verbinden met iemand anders die op je pad komt!

Zijn er nog andere tekenen dat je je in een volwassen relatie bevindt, die hierboven niet zijn vermeld? Zo ja, dan kun je je commentaar plaatsen en je mening delen.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *