Ongelukkig in Relatie | 10 Tips Voor Een Gezonde Relatie!

gezonde relatie - gezond10

10 Kleine Dingen Die Gelukkige Koppels Elke Dag Doen

Het je je ooit afgevraagd wat er gebeurt na al die sprookjeshuwelijken? Wat doen Assepoester, Doornroosje, Sneeuwwitje, Rapunzel en al die andere schoonheden en hun charmante prinsen om nog lang en gelukkig te leven? Ben jij ongelukkig in relatie?

Wel, je moet geen genie zijn om dat te raden, oh nee? Als je een gezonde relatie hebt of gelukkig getrouwd bent, moet je GEEN inspiratie halen uit Disney figuren. Je bent in je eigen sprookje, enkel en alleen geschreven door jullie beide.

Dus wat zorgt ervoor dat wij niet ongelukkig in relatie zijn en dus juist gelukkige koppels zijn? We hebben GEEN juwelen, bling bling, geld en alle andere ’s werelds waardevolle dingen nodig om tevreden te blijven. Geloof het of niet, er zijn kleine, kleine dingen die we elke dag doen die ons uitgelaten doen voelen.

1. Ze communiceren

Communiceren is een vorm van binden. Minstens één keer per dag een echte conversatie hebben, is genoeg om alle vormen van misverstanden uit de weg te ruimen. Als je iets dwars zit of er tegen bent dat je partner iets doet, praat. Dit zorgt ervoor dat je niet ongelukkig in relatie zult zijn.

Ongelukkig-in-relatie-gezond10

Vertel dat tegen jouw partner, begin een conversatie. Zaag en zeur alsjeblieft niet, zie niet enkel hun fouten. Apprecieer de positieven, in plaats van de negatieven. Je partner op de hoogte houden van je dagelijkse activiteiten is een andere vorm van communicatie. Op die manier mis je niks van elkaars alledaagse zaken. Zeg NEE tegen een ongelukkige relatie!

2. Ze hebben gemeenschappelijke belangen

Gemeenschappelijke interesses delen (niet alle natuurlijk) met jouw partner is een teken van een gezonde relatie. Gelukkige koppels genieten van elkaars gezelschap, wat ze ook doen. Ongelukkig in relatie is iets wat jij heel simpel kan veranderen.

Je bent misschien niet zot van zijn obsessie met voetbal, of hij vindt het misschien niet leuk om Desperate Housewives met jou te kijken of iets dergelijks, maar er zijn bepaalde dingen die jullie twee wel samen kunnen doen om niet ongelukkig in relatie te zijn.

Laten we koken als een voorbeeld nemen. Jullie kunnen samen maaltijden maken die jij altijd uitdagend vond. Of, begin met tuinieren. Neem baby stapjes en jullie kunnen samen een gezonde relatie beleven en daarnaast een mooie tuin laten groeien!

3. Ze spenderen tijd met elkaar.

Met een leven dat zo snel voorbij gaat, is het moeilijk om tijd te vinden voor persoonlijk vermaak. Waarom neem en gebruik je niet minstens een half uurtje uit je drukke schema? Je kan elkaar ontmoeten voor een lunch rendez-vous, of voor een kruideniersdate.

Doe in de weekends iets anders. Ga bijvoorbeeld naar een drive-in film. Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in de film, kunnen jullie nog altijd rustig popcorn eten, wat lekkers drinken, en van elkaars gezelschap genieten onder de hemel. Ongelukkig in relatie zijn kunnen jullie samen heel gemakkelijk oplossen!

4. Ze kruipen dicht bij elkaar en knuffelen

Op hetzelfde uur naar bed gaan betekent niet altijd seks hebben. Je kan gewoon samen met je partner onder het deken kruipen en knuffelen. Weet je dat onderzoek toont dat jouw partner ruiken tijdens het knuffelen een positief effect heeft op jullie relatie?

De lichaamsgeur van jouw partner heeft bepaalde chemische elementen die een gevoel van comfort en veiligheid veroorzaken bij jou. Daarom is knuffelen een speciale manier om het feit “ongelukkig in relatie” te vermijden. Het nastreven van een gezonde relatie is zeer zeker een positieve teken in je leven!

5. Ze omhelzen en zoenen elkaar | gezonde relatie

Voor sommigen lijkt dit misschien een stom ding dat ze elke dag doen (Ik ken weinig koppels die elkaar niet omhelzen en kussen. God mag weten waarom.), maar dat “stom” ding is eigenlijk een sterk medicijn voor een gezonde relatie.

ongelukkig in relatie gezond10

Voor je naar je werk gaat, en nadat jullie terug thuis komen, verplicht jezelf om elkaar dikke berenknuffels en kussen te geven. Ben jij ongelukkig in relatie? Maak hier dan een ritueel van; jullie zullen er niet van kunnen afstappen, vertrouw mij! Gelukkige koppels geven elkaar meestal kusjes en hangen aan elkaar wanneer ze dat willen. Ik denk dat ze daarom gelukkig zijn, niet?

6. Ze zeggen elke dag: ik “hartje” jou.

Ongelukkig in relatie? Gebruik dan deze tip! Altijd “ik hou van jou” zeggen, kan voor jou monotoon overkomen, maar dat is NIET altijd waar. Ik noem dit de “magische woorden.” Twee keer per dag deze magische woorden uitspreken is voldoende voor een gezonde relatie, vooral voor je naar je werk gaat en voordat je in je bed kruipt. Jij en je partner weten hoeveel jullie van elkaar houden en om elkaar geven. Zeg toch elke dag deze woorden want “het zijn enkel woorden, en woorden zijn alles wat ik heb, om je hart weg te nemen” – Boyzone

7. Ze hebben gevoel voor humor

Één van de redenen waarom we verliefd worden is vanwege ons partners gevoel voor humor. Hij vertelt de zotste grappen op onverwachte momenten. Het vermogen is dan ook om men uren te laten lachen! Zo nu en dan eens mopjes vertellen heeft een positieve impact op een relatie. Zo bevorder je een gezonde relatie en vermijd je ongelukkig in relatie te zijn.

Kan jij een leven voorstellen dat uitsluitend omringt is door serieuze mensen? Ik niet. Ik heb humor nodig. En jij ook! Gelukkige koppels weten wanneer ze grappig moeten zijn. En zelfs met de meest onnozele grappen lachen kan het liefdesniveau tussen jullie twee doen stijgen. Doe dit om een gezonde relatie en vermijd ongelukkig in relatie zijn.

8. Ze zetten hun belsignalen af voor een gezonde relatie!

Het merendeel van jouw tijd spendeer je op je werk. De overige tijd spendeer je aan een mengeling aan activiteiten, zoals eten en slapen. Gebruik voor een gezonde relatie de tijd die er nog over is voor elkaar. Stop met op het internet te browsen, te socializen in het algemeen, en druk gewoon op de uitknop. Zet jullie telefoons af, en wees verbonden met je partner, face-to-face. Je zal ervan houden! Ongelukkig in relatie zijn kan hierdoor doen afnemen.

9. Ze geloven in OA.

Gelukkige koppels houden van OA. Nee, dat betekent niet “Oordeel anderen”. Het betekent openbaar affectie tonen. Wandelen terwijl je handjes vasthoudt, of gewoon een knuffel terwijl je wacht aan de lichten, een kleine kus op de wang, of een klassieke en meest geliefde: doen alsof je elkaar nog maar net ontmoet hebt. Dit bevordert een gezonde relatie.

Soms, als je op de trein zit te wachten, is het handig om een gesprek met je partner te hebben alsof je hem voor de eerste keer ontmoet. Blijf dat doen tot jullie je bestemming bereikt hebben. Het zorgt voor entertainment voor de hele dag en ongelukkig in relatie is dan iets wat absoluut niet voorkomt.

10. Ongelukkig in relatie? Plan samen de toekomst

Jullie toekomst plannen kan op twee manieren.

Één, je zit neer met agenda’s, rekenmachines en schrijfblokken.

Twee, je hebt diepgaande en betekenisvolle gesprekken met elkaar over de toekomstplannen voor jullie leven samen.

Gelukkige koppels en een mensen in een gezonde relatie hebben bijvoorbeeld een gewoonte om alles samen te plannen, hoe onbelangrijk de zaak ook is.

Jullie zijn een team samen, werk dus als een team. Maak alles samen mogelijk, of het nu met de kinderen, jullie seksleven, jouw carrière, of jullie plannen om een huis te kopen te maken heeft. Plannen maakt jullie band sterker en verrijkt jullie tocht samen.

Weet je wat de definitie van een gelukkig koppel is? Het is: hij doet wat zij wilt, en zij doet wat zij wilt.

Grapje! Gelukkige koppels hebben nooit hetzelfde karakter. En ze begrijpen hun verschillen heel goed. Je moet niet veel moeite doen, kleine gebaren zijn genoeg om jullie beide nog lang en gelukkig te laten leven.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *