Kindhouding (Balasana)

Kindhouding (Child Pose): Stap-voor-Stap Instructies

Yoga1 gezond10Kniel op de vloer. Zet je grote tenen tegen elkaar aan, ga op je hielen zitten en zet dan je knieën op heupbreedte uit elkaar.

Yoga2 gezond10Adem uit en leg je torso neer tussen je dijen. Strek je heiligbeen over de achterkant van je bekken en versmal je heuppunten richting de navel, zodat ze zich nestelen in de binnenkant van de dijen. Beweeg je staartbot weg van de bekken terwijl je de onderkant van je schedel omhoog brengt, van je nek af.

Yoga3 gezond10Leg je handen op de vloer naast je torso, handpalmen omhoog, en ontspan de voorkant van je schouders richting de vloer. Voel hoe het gewicht van je schouders de schouderbladen strak trekt.

Yoga4 gezond10Balasana is een rustpose. Houd deze tussen de 30 seconde en een paar minuten vast. Beginners kunnen de Balasana ook gebruiken om een diepe voorwaartse buiging te ervaren waarbij het torso rust op de dijen. Houd deze pose 1 tot 3 minuten aan. Om omhoog te komen strek je eerst de voorkant van het torso en dan, terwijl je inademt, strek je het weg van het staartbotje die naar beneden beweegt in de bekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *