Grijze haren voorkomen met behulp van voeding

grijze haren - gezond10

Grijze haren

Ben je altijd op jacht naar die grijze haren? Er zit vaak meer achter de oorzaak van die vervelende grijze haren dan simpele genetica. Wist je dat een aantal voedingstekorten daadwerkelijk kunnen leiden tot het verliezen van de glans van je haar? Kies voor voedsel dat essentiële vitamines en mineralen bevatten om je kleurrijke lokken te behouden en van een hoop extra gezondheidsvoordelen te genieten.

Bladgroenten

Kies voor donkere bladgroenten voor je belangrijke B-vitaminen. Je hoofdhuid heeft vitamine B6 en B12 nodig voor de productie van rode bloedcellen die zuurstof en voedingsstoffen transporteren. Haarkleur draait ook om hormonen, en vitamine B2 is een belangrijke speler in de hormoonproductie.

Chocolade

Koper is essentieel voor de productie van melanine – de bron van haarkleur. Een gebrek aan koper kan dus leiden tot vergrijzende haren. Om genoeg koper binnen te krijgen kun je kiezen voor een zoete snack. Halfzoete chocolade bevat de kracht van koper; andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan koper zijn linzen en champignons.

Zalm

Zalm wordt vaak aangeprezen wegens zijn gezondheidsvoordelen, dus het is geen verrassing dat deze vis belangrijk is voor gezond haar. De selenium in zalm helpt om de hormoonproductie te reguleren die essentieel is voor gezonde lokken. Dit sporenelement gaat het gevecht aan met vrije radicalen.zalm - grijze haren - gezond10

Bessen

Bessen en vooral aardbeien zijn een verrukkelijke manier om extra vitamine C binnen te krijgen. Vitamine C helpt om collageen te produceren (wat binnen de haarzakjes zit) en bestrijdt vrije radicalen die gerelateerd zijn aan het verouderingsproces. Verdere antioxiderende vitamines zijn vitamine A (denk aan oranje en geel fruit) en vitamine E (noten en bonen).

Amandelen

Voor een boost van vitamine E en koper kun je kiezen voor amandelen. Het is een simpele snack om die honger tussen maaltijden te stillen en een aantal studies stelt dat de consumptie van amandelen het slechte LDL cholesterol kan helpen verlagen. Dit is goed voor het voorkomen van grijzen haren.

One Comment

  1. I bouman

    Ik steek een kaarsje op voor mijn vader en hoop voor alle mensen dat ze nare herinneringen om kunnen buigen naar positiviteit, ter inspiratie van andere mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *