Courgette Gezond | Hoe gezond is courgette?

Gezondheidsvoordelen van het eten van courgette!

Veel studies hebben aangetoond dat courgette gezond is voor ons. Mocht je bijvoorbeeld op zoek zijn naar een gezonde manier om gewicht te verliezen, is het tijd voor jou om meer te leren over de gezondheidsvoordelen van de courgette. Courgette staat erom bekend je te kunnen helpen bij het verliezen van gewicht, maar toch de voedingswaarde van het dieet op peil te houden. Bovendien helpt het om de gezondheid van de ogen te bevorderen en voorkomt het ziekten die ontstaan door een tekort aan vitamine C, zoals scheurbuik, sclerose en het snel krijgen van blauwe plekken. Het helpt astma te genezen en heeft een hoog gehalte aan vitamine C, koolhydraten, eiwitten en vezels. Dat courgette gezond is komt onder andere door de aanzienlijke hoeveelheden kalium, foliumzuur en vitamine A. Indien je regelmatig courgette eet kan het effectief je homocysteïnegehalte verlagen.

Courgette, waarvan de oorspronkelijke naam zucchini is, komt oorspronkelijk uit Amerika en is verkrijgbaar in het geel, licht groen of donkergroene kleuren. De vorm van deze kleine zomerpompoen lijkt op die van een geribbelde komkommer en bevat heel wat zaden. Sommige kwekers produceren zelfs courgettes in een afgeronde- of flesvorm. Vandaag de dag zijn de grootste producenten van courgette onder meer Japan, China, Roemenië, Italië, Turkije, Egypte en Argentinië. Courgette wordt het hele jaar door geteeld en kan rauw worden gegeten of in gebakken of gekookte vorm. Het kan ook worden verwerkt in een koude salade of worden gekookt voor warme gerechten.

Hoewel courgette een vrucht is, wordt het gewoonlijk gekookt als een groente omdat courgette het lekkerste is wanneer het als een gekookt gerecht wordt gegeten. Wanneer de courgette rijp en ongeveer 20cm lang is zijn ze rijp en kunnen ze worden geplukt. Dan zijn de zaden nog zacht en jong. Een volledig ontwikkelde courgette is doorgaans 90cm lang, maar dan zijn ze veel te vezelig en niet goed eetbaar meer. Jonge courgettes hebben een subtiele smaak, een zachte schil en boterachtig wit vruchtvlees. Ze zijn het lekkerst tussen mei en juli. Bijna alle delen van de courgette zijn eetbaar, met inbegrip van het vlees, de zaden en zelfs de schil.

Courgette Gezond en Helpt je om Gewicht te Verliezen

afvallen courgette gezond

Het zal je misschien verbazen om te weten dat het consumeren van courgette je aanzienlijk kan helpen om gewicht te verliezen. De courgette is extreem laag in calorieën, maar het geeft je snel een verzadigd gevoel. Daarom is het eten van courgette een geweldige manier om je honger te stillen zonder dat je grijpt naar calorieën en met een crashdieet start. Afgezien van het lage aantal calorieën heeft courgette een hoog watergehalte en is rijk aan vezels. Vandaar dat, wanneer je courgette eet, je maag langer gevuld is, waardoor courgette recepten perfect zijn als je op dieet bent.

Courgette Gezond en Goed voor het Handhaven van een Optimale Gezondheid

Een andere reden waarom courgette gezond is, is omdat het een uitstekende bron van mangaan en vitamine C is. Hierdoor is courgette de beste bron van voedingsvezels voor je lichaam en zal het je op de lange termijn in goede vorm houden. Het bevat ook vitamine A, magnesium, foliumzuur, kalium, koper en fosfor. Deze familie van de pompoen heeft een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren, zink, niacine en eiwitten. Bovendien bevat het vitamine B1, vitamine B6, vitamine B2 en calcium waardoor courgette je een optimale gezondheid kan verzekeren. Courgette is waarschijnlijk het beste voorbeeld van een pompoen die een rijke reeks voedingsstoffen bevat zoals suiker, koolhydraten, oplosbare en onoplosbare vezels, natrium, mineralen, aminozuren en nog veel meer. Het foliumzuur in courgette is ook zeer lovenswaardig voor zwangere vrouwen.

Courgette Bevordert de Gezondheid van Mannen

Hoe gezond is Courgette etenDat courgette gezond is voor zowel de man als de vrouw is onderhand al duidelijk. Veel onderzoekers hebben bepaalde studies uitgevoerd en ontdekten echter dat extracten van deze pompoen bepaalde eigenschappen heeft die effectief zijn bij de behandeling van een aandoening bij mannen genaamd BPH of benigne prostaat hypertrofie. Wanneer de prostaat wordt vergroot en een vreemde vorm krijgt kan dat problemen veroorzaken bij zowel de seksuele- als de urinefunctie – wat door voedingsmiddelen die fytonutriënten bevatten kan worden verminderd; van courgette wordt gezegd dat het uiterst nuttig is bij het verminderen van de BPH-symptomen.

Courgette Gezond en Houdt je Vrij van Ziekten

Als je regelmatig courgettes consumeert zal je algehele gezondheid zeker verbeteren. Het helpt voorkomen dat je allerlei ziekten krijgt. Studies hebben reeds verklaard dat vezelrijke voedingsmiddelen helpen om het risico op kanker te verminderen door het wegwassen van de kankerverwekkende toxines uit de cellen in de dikke darm. De vitamine C, foliumzuur en bètacaroteen die courgette bevat helpt deze cellen beschermen tegen de schadelijke chemicaliën die kunnen leiden tot darmkanker. Bètacaroteen en vitamine C hebben ook anti-inflammatoire eigenschappen waardoor het natuurlijk hardnekkige aandoeningen waarbij de zwelling enorm pijnlijk is zoals bij osteoartritis, astma en reumatoïde artritis kan verminderen. Het percentage koper in courgette helpt ook bij het verminderen van de pijnlijke symptomen van reumatoïde artritis. Nog een reden dus waarom courgette gezond is.

Goed Voor de Algehele Cardiovasculaire Bescherming

Ook is courgette gezond, omdat het rijk is aan voedingswaarden, vooral tijdens de zomer, wanneer het het lichaam talloze voordelen levert. Onderzoekers hebben verklaard dat in landen waar veel courgettes worden gegeten minder hartklachten hebben. Deze pompoensoort, die vol zit met mangaan en vitamine C, helpt namelijk om het hart sterk te houden.

hartklachten courgette eten gezond

Tijdens het onderzoek bleken de meeste van deze voedingsstoffen effectief te zijn bij de preventie van diabetes, hartziekten en atherosclerose. In het bijzonder vermindert het hoge gehalte aan magnesium het risico op hartaanvallen en beroertes. In combinatie met kalium, helpt magnesium ook bij het verminderen van een hoge bloeddruk. De vitamine C en bèta-caroteen in deze zomerpompoen helpen bij het voorkomen van oxidatie van cholesterol. Geoxideerde cholesterol blijft achter op de bloedvatwanden, maar deze voedingsstoffen verminderen de ontwikkeling van atherosclerose. Het vitaminefolaat heeft het lichaam nodig om het onveilige bijproduct homocysteïne, wat kan resulteren in hartaanvallen en beroertes indien de niveaus te hoog stijgen, te elimineren. Het vezelgehalte in de courgettes verlaagt ook een hoog cholesterolgehalte waardoor het het risico op atherosclerose en hart- en vaatziekten als gevolg van diabetes helpt te verminderen.

Tips Voor het Kopen van Courgette

Allemaal goede redenen waarom de courgette gezond is maar waar moet je op letten bij het kopen van een courgette? Wanneer je courgette koopt, moet je ervoor zorgen dat deze jong is en een zoete smaak heeft. De courgettes die nog bloemen aan de top hebben zijn de echte verse en sappige exemplaren. Controleer ook of degene die je koopt gaaf, glad en stevig zijn en een lichte gekleurde schil hebben. Het is altijd raadzaam om courgette in een geperforeerde plastic zak in de koelkastlade te bewaren. Probeer om het courgettefruit niet langer dan 3 dagen te bewaren, omdat ze beschadigd kunnen raken in al te koude temperaturen. Als ze beschadigd zijn, zult je kleine holle putjes zien in de schil van de vrucht als je het uit de koelkast haalt.

Hoe kun je Courgette Koken?

95% van de courgette bestaat uit water, dus wanneer het wordt gekookt, zal het vocht loslaten. Daarom moet je de courgettes eerst met zout besprenkelen zodat het overtollige vocht kan worden afgevoerd voordat je het gaat bereiden. Terwijl je deze vrucht eet, moet je de schil niet verwijderen, omdat deze de belangrijke voedingsstof bèta-caroteen bevat, het vitaminecomponent dat fungeert als een antioxidant waardoor de cellen worden beschermd tegen oxidatieschade. De eetbare bloemen van courgettes worden vaak gebruikt in de Franse en Italiaanse keuken. Eén van de gemakkelijkste manieren om courgette te gebruiken is door de geraspte courgette of andere varianten van de zomerpompoen op salades en sandwiches te gebruiken. Je kunt courgette ook toevoegen aan je favoriete broodrecept; waarbij je de hoeveelheid vloeistof in het recept moet verminderen, aangezien de courgette het vocht op een andere manier compenseert.

Zoals je weet, is het eten van voldoende groenten en fruit belangrijk, dus als je courgette gebruikt in je dagelijkse voeding, zorg je ervoor dat je je lichaam op de lange termijn gezond, goed gehydrateerd en toxinevrij houdt. Het is ongetwijfeld één van de meest voordelige en gezonde voedingskeuzes dat gemakkelijk te consumeren is en waarvan kan worden genoten in vele verschillende lekkere vormen.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *