BMI Classificatie: Wat is een gezond BMI Vrouw en Man

BMI van minder dan 18.5
Een BMI van minder dan 18,5 geeft aan dat u ondergewicht hebt, het is dus raadzaam om paar kilo’s aan te komen. We raden u aan om uw arts of een diëtist om advies te vragen.
BMI van 18,5 – 25
Een BMI van 18,5-25 geeft aan dat je op een gezond gewicht hebt voor je lengte. Op de vraag: Wat is een gezond BMI kun je nu zeggen dat een BMI tussen de 18,5 en 25 is gezond. Waardes van Gezond BMI vrouw en man liggen beiden hierin.
BMI van 25 – 30
Een BMI van 25 – 30 geeft aan dat u iets te zwaar bent. U word geadviseerd om wat gewicht te verliezen om eventuele gezondheid problemen te voorkomen. We raden u aan om uw arts of een diëtist om advies te vragen.
BMI van meer dan 30
Een BMI van meer dan 30 geeft aan dat je zwaar overgewicht bent. Uw gezondheid kan gevaar lopen als je niet afvalt. We raden u aan om uw arts of een diëtist om advies te vragen.

Body Mass Index

Body Mass Index (BMI) is een maat om te bekijken of een persoon een ondergewicht, gezond gewicht of overgewicht heeft. Mensen die zwaar overgewicht (obesitas) zijn, hebben een groter risico op diabetes, beroerte, hart- en vaatziekten en bepaalde soorten kanker.

Gezond BMI berekenen

Gezond BMI berekenen kun je ook zelf doen, door een simpel rekentrucje: Body Mass Index (BMI) = lichaamsgewicht (kg) / lengte (m2). Als de waarde hiervan binnen 18,5 en 25 ligt is de BMI gezond, en kun je spreken van een gezond BMI.

BMI heeft ook zijn nadelen, zo wordt er geen rekening gehouden met de verhouding tussen vetpercentage en spiermassa. Een zwaar getrainde atleet kan zelfde BMI hebben als een “bankzitter”, zo kan de “bankzitter” een overgewicht zijn, terwijl dit niet voor de atleet geldt.

Hierboven bevinden zich de uitkomsten van de BMI volgens World Health Organization!