3 Ongelooflijke Redenen Waarom Je Meer Zou Moeten Lopen

lopen

Voordelen van het lopen

Met onze jachtige levens kun je makkelijk ten onder gaan in de wereld van smart phones, snel transport en onmiddellijke voldoening. Veel mensen hebben naast al deze technologische stress een alles-of-niets houding in hun gedachtes over het doen van oefeningen. Dit betekent voor velen dat wandelen om je gedachten van je af te zetten erbij inschiet. Maar lopen is heel belangrijk voor je lichaam en geest – net zoveel als CrossFit of yogales. Plus, dat het gratis is! De voordelen van het lopen worden vaak over het hoofd gezien, maar hier zijn drie ongelooflijke redenen waarom je het toch zou moeten doen.

Je hersenen krijgen een boost

Volgens een studie uit 2010 onder volwassenen die gedurende drie keer per week 40 minuten liepen vertoonde, in de loop van een jaar, het hippocampus gebied van de hersenen een groei. Dit hippocampus gebied word in verband gebracht met het ruimtelijk geheugen. Dat betekent dat een eenvoudige handeling, zoals een paar keer per week een wandeling maken, je hersenfunctie daadwerkelijk verbetert! Je hersenen hebben de oefeningen net zo hard nodig als de rest van je lichaam en, geloof het of niet, het lopen kan beide verbeteren.

Stimuleringsmiddel

Mensen met vermoeidheid kunnen vaak enorme verbeteringen ervaren bij het opnemen van een rustige dagelijkse wandeling in hun programma. In tegenstelling tot intense trainingen zoals cardio, die je soms vermoeid kunnen maken… en een hongerig gevoel kunnen geven, is wandelen een voedende training die je gewrichten smeert en je meer energie geeft zonder dat je hoeft te stressen of vermoeid raakt. Het helpt ook bij de circulatie van het bloed en lymfen wat je een meer wakker en alert gevoel kan geven. Plus dat lopen meditatief kan zijn wat helpt om stress te verminderen en je geest meer energie te geven – vooral als je het in de natuur doet.

Depressie verminderaar

Een studie uit 1999 vergeleek de effecten van lichaamsbeweging en Zoloft en een combinatie van deze twee bij matig depressieve volwassenen. De resultaten waren heel interessant. Terwijl de medicatie de symptomen van depressie sneller verlaagt, is regelmatig bewegen zoals wandelen net zo effectief op de lange termijn. De studie toonde aan dat er na 16 weken geen significante verschillen, in de mate van depressie, tussen de groepen waren. Plus dat de mensen zonder medicatie na 10 maanden significant lagere waarden van depressie hadden dan de andere twee groepen. Zelfs als je niet depressief bent kan het maken van een gestage wandeling een geweldige boost geven aan je stemming.

Wandelen kan ook de creativiteit en het algehele geluk stimuleren, dus maak wat vaker die ochtendwandeling. Ga naar buiten in de frisse lucht en wandel een flink eind. Het zal zowel je lichaam als je geest goed doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *