Banaan gezond of niet!

Banaan gezond of niet

Bananen zijn goed voor je algehele gezondheid en dat is maar goed ook, aangezien ze één van de meest geliefde fruiten zijn in Nederland. Er zijn meer dan 500 varianten van bananen te vinden. Als je de voordelen van een banaan kent, dan zal je het zeer beslist enorm waarderen. Hieronder 10 voordelen/redenen waarom banaan gezond is.

Banaan gezond en goed voor een spijsvertering

Bananen zijn rijk aan Fructooligosaccharides (FOS). Dat is een probiotica (een micro-organisme) dat de groei van goede bacteriën bevordert. Deze vriendelijke bacteriën bevorderen een goede spijsvertering. Ze verminderen tevens het risico op colonkanker (darmkanker). Daarom is banaan gezond en goed voor het lichaam.

Banaan tegen anemie

Banaan is een bijzonder rijke bron van ijzer, ze kunnen de aanmaak van rode bloedcellen stimuleren en anemie (bloedarmoede) herstellen. Anemie is een toestand waarbij er sprake is van een te laag gehalte aan hemoglobine. Regelmatige consumptie van bananen zal de productie van hemoglobine in het bloed uiteraard stimuleren.

Banaan tegen beroerte

Uit een onderzoek dat verscheen in de New England Journal of Medicine, blijkt dat regelmatige consumptie van banaan het risico om door beroerte, oftewel cerebrovasculair accident (CVA) te overlijden tot wel veertig procent vermindert.

Banaan tegen constipatie

Heb je last van constipatie (onvermogen om te poepen)? Dan is het verstandig om vaker banaan te consumeren, om zo de stoelgang op een natuurlijke wijze te verbeteren. De banaan is immers een zeer vezelrijk fruit, en zoals de meesten van jullie weten stimuleert een vezelrijke voeding de darmwerking.

Banaan gezond en ideaal tegen hoge bloeddruk

Kalium is een mineraal dat onmisbaar is voor het lichaam. Dit uniek tropisch fruit is buitengewoon hoog in kalium, maar arm aan zout. Dit maakt de banaan gezond en ideaal om hypertensie (hoge bloeddruk) op een natuurlijke manier te bestrijden. Overigens is het verstandig om niet te veel zout te eten, om zo een hoge bloeddruk voorkomen, want hoge bloeddruk geeft een verhoogd risico op verschillende soorten ziektes.

Depressie verhelpen met banaan

Bananen bevatten serotonine, dat is een stof die je depressieve stemming positief beïnvloedt. Om het serotonineniveau in de hersenen op peil te houden en depressieve verschijnselen te verlichten, is het erg zinnig om regelmatig bananen te consumeren. Er is dus ook geen twijfel mogelijk dat banaan gezond is.

Banaan gezond en geeft energie

Een banaan zit boordevol vitaminen en mineralen, ze zijn metterdaad een natuurlijke energiebooster. Het consumeren van slechts twee bananen geeft het lichaam genoeg energie om het sporten voor een uur of twee vol te houden. Niet alleen is banaan gezond maar het geeft ook nog een veel energie!

Kater verhelpen met banaan

De magnifiek voedingstoffen en het vermogen om het lichaam weer snel aan te vullen met vitaminen, maakt de bananen ideaal om de effecten van een kater (hangover) te verminderen. Het consumeren van bananen milkshake, gezoet met honing is één van de meest efficiëntste manieren om te genezen van een kater (hangover). De banaan kalmeert de maag en de honing is gunstig voor het weerstreven van schommelende bloedsuikerspiegel.

Witte tanden met banaan

Wil je met een parelwitte tanden rondlopen? Zo ja, wrijf dan met een bananenschil gedurende 2 minuten over je tanden. Met de binnenkant van een bananenschil kan je je tanden scrubben en dit zorgt ervoor dat alle gele deeltjes van je tanden verdwijnen.

Banaan gezond en goed tegen Maagzuur

Bananen zijn van nature een antacidum. Bananen helpen met het neutraliseren van het maagzuur. Dit is dus wederom een reden waarom banaan gezond en goed is voor het lichaam.

Laat een reactie achter