10 voordelen van kurkuma

lever kurkuma

Kurkuma

Kurkuma is een geel kruid uit de plant Curcuma longa. Het heeft een warme, bittere smaak en wordt vaak voor de smaak en kleur van voedingsmiddelen gebruikt. Het actieve ingrediënt van Kurkuma (geelwortel) is curcumine, wat een brede therapeutische eigenschappen heeft. Hierbij horen zoals anti-oxidante, antivirale, antibacteriële, antischimmel, anti-carcinogene, antimutagene en anti-inflammatoire eigenschappen. Het bevat ook eiwitten, koolhydraten, voedingsvezels, niacine, foliumzuur, vitamine C, vitamine E, vitamine K, natrium, kalium, calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor en zink. Door al deze eigenschappen kan kurkuma gebruikt worden om een groot aantal gezondheidsproblemen te behandelen.

Antibacterieel, antiviraal en antischimmel

Het lijdt geen twijfel dat kurkuma een natuurlijke antibacteriële antivirale en antischimmel middel is. Het is een krachtig kruidengeneesmiddel dat wordt toegepast bij verkoudheid, griep, desinfectie van snijwonden, brandwonden enzovoort.

Kurkuma tegen kanker

Kurkuma is een krachtig kruid tegen kanker. Uit onderzoek is gebleken dat de gele kleurstof “curcumine” in kurkuma in staat is om de groei van kankercellen te stoppen of de kankercellen af te breken. Kurkuma verhindert onder meer de wilde celgroei van borstkanker, longkanker, melanoom, leukemie, multipel myeloom, alvleesklierkanker, colonkanker en prostaatkanker.

Kurkuma als een leverontgifter

Kurkuma is een krachtige natuurlijke lever ontgifter. De lever ontgift het bloed door de productie van enzymen met een ontgiftende werking. Kurkuma verhoogt de productie van deze essentiële enzymen. Tevens stimuleert en verbetert kurkuma de bloedcirculatie. Al deze factoren zorgen voor een gezonde lever.

Kurkuma tegen geheugenverlies

Een veel voorkomend probleem bij het ouder worden is geheugen verlies, dat is een voldongen feit. Kurkuma is een geweldige remedie om dit probleem tegen te gaan. Kurkuma kan de progressie van geheugenverlies bij Alzheimer voorkomen. In India, waar kurkuma in de keuken op talloze manieren wordt gebruikt, heeft een bijzonder laag aantal Alzheimer patiënten.

Kurkuma tegen ontsteking

Kurkuma is een krachtig natuurlijk anti-inflammatoir middel, dat zoals anti-inflammatoire geneesmiddelen werkt (maar zonder bijwerkingen). Het helpt bij patiënten met reumatoïde artritis, artrose, andere soorten gewrichtsontstekingen, astma en psoriasis.

Kurkuma als een pijnstiller

Kurkuma is een natuurlijke pijnstiller. Het is een natuurlijke ingrediënt dat uitermate geschikt is om pijnlijke ontstekingen tegen te gaan of te helpen behandelen. 400 tot 500 mg per dag kan heel effectief zijn.

Kurkuma cholesterolverlagend

Kurkuma verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed, hierdoor voorkom je ernstige gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten. Tevens is het een geweldige remedie voor patiënten met overgewicht. Het is immers zo dat kurkuma helpt met afvallen.

Kurkuma bij wondgenezing

Kurkuma versnelt de wondgenezing en helpt de groei van beschadigde huid.

Kurkuma verbetert de spijsvertering

Kurkuma helpt bij maagpijn en dyspepsieklachten. Tevens helpt het bij de vertering van vetten en stimuleert de galblaas voor de uitdrijving van gal.

Kurkuma bij regulatie bloedsuikerspiegel

Kurkuma kan bij de behandeling van diabetes patiënten worden gebruikt. Het verbetert de glucoseontregeling en verhoogt de effecten van geneesmiddelen bij behandeling van diabetes. Kurkuma kan echter in combinatie met sterke medicijnen, hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) veroorzaken. Het is daarom raadzaam om een arts te raadplegen alvorens je kurkuma gebruik.

Kurkuma vermijden:

  • Tijdens zwangerschap
  • Tijdens borstvoeding
  • Bij galstenen
  • Vóór de operatie
  • In combinatie met bloedverdunners

 There is 1 comment

Add yours

Post a new comment